Skip to main content
Mongoliskt nötkött i sweet chilisås

Mongoliskt nötkött i sweet chilisås

med rostad pak choi och koriandersalsa

Med vårt mongoliska nötkött som vänds i en smakrik glaze med sweet chilisås, soja och goan xacuti-krydda trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Vi serverar det stekta köttet med fluffigt vitlöksris och rostad pak choi toppad med jordnöts- och koriandersalsa.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

150 g

Basmatiris

1 st

Paprika

80 g

Sweet chilisås

50 ml

Sojasås

4 g

Goan Xacuti

1 st

Lök

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

1 st

Pak choi

20 g

Saltade jordnötter

1 st

Koriander

½ st

Röd chili

1 st

Lime

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Mjöl till kött

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3796 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett31 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater113.6 g
varav socker33.9 g
Kostfiber7.2 g
Protein46.2 g
Salt9.4 g
Potassium287.6 mg
Calcium72.5 mg
Iron1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, finhacka chili och koriander.

Halvera lime.

Grovhacka jordnötter.

Blanda chili, koriander, jordnötter, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Halvera pak choi på längden.

Placera pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta pak choi i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Skär lök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tjocka skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

4

Under tiden, skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Vänd kött med salt och mjöl i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och paprika i 3–4 min, eller tills mjuka. Lägg över grönsaker i en skål.

5

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme.

Stek kött i 2–3 min, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och vänd ner lök, paprika, Goan Xacuti, sojasås och sweet chilisås.

Stek i 1–2 min, tills köttet är glaserat.

6

Lägg upp vitlöksris i djupa skålar och toppa med kött och pak choi.

Strö sesamfrön över kött och ringla jordnötssalsa över pak choi.