Med vårt mongoliska nötkött som vänds i en smakrik glaze med sweet chilisås, soja och goan xacuti-krydda trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Vi serverar det stekta köttet med fluffigt vitlöksris och rostad pak choi toppad med jordnöts- och koriandersalsa.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
150 g
Basmatiris
1 st
Paprika
80 g
Sweet chilisås
50 ml
Sojasås
4 g
Goan Xacuti
1 st
Lök
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
1 st
Pak choi
20 g
Saltade jordnötter
1 st
Koriander
½ st
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlöksklyfta
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Mjöl till kött
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka chili och koriander.
Halvera lime.
Grovhacka jordnötter.
Blanda chili, koriander, jordnötter, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera pak choi på längden.
Placera pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Rosta pak choi i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.
Skär lök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm tjocka skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Under tiden, skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.
Vänd kött med salt och mjöl i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och paprika i 3–4 min, eller tills mjuka. Lägg över grönsaker i en skål.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på hög värme.
Stek kött i 2–3 min, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och vänd ner lök, paprika, Goan Xacuti, sojasås och sweet chilisås.
Stek i 1–2 min, tills köttet är glaserat.
Lägg upp vitlöksris i djupa skålar och toppa med kött och pak choi.
Strö sesamfrön över kött och ringla jordnötssalsa över pak choi.