Smaka på det vietnamesiska köket med våra lättlagade wraps som vi fyller med hoisinglaserad fläskkotlett, spenatsallad och syrlig gurksalsa. Srirachamajonnäs och jordnötter som topping ger lite extra hetta och crunch.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
4 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
60 g
Spenat
1 st
Salladslök
1 st
Mynta
2 st
Morot
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
60 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Gurka
1 st
Citrusfrukt
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till salsa
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär salladslök i tunna skivor.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka mynta.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda salladslök, gurka, mynta, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt och Ginger Ninja.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt hoisinsås och ta av från värme.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Riv morot grovt.
Blanda spenat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Skär kött i tunna skivor.
Fördela kött, sallad och salsa mellan tortillas.
Ringla över srirachamajonnäs och toppa med jordnötter.
Vik in sidorna och rulla ihop till wraps.
Servera med resterande sallad och citrusfruktklyftor.