Skip to main content
Vietnamesiskinspirerad hoisinfläskwrap
Vietnamesiskinspirerad hoisinfläskwrap

Vietnamesiskinspirerad hoisinfläskwrap

med gurksalsa, jordnötter och srirachamajo

Smaka på det vietnamesiska köket med våra lättlagade wraps som vi fyller med hoisinglaserad fläskkotlett, spenatsallad och syrlig gurksalsa. Srirachamajonnäs och jordnötter som topping ger lite extra hetta och crunch.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

4 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

60 g

Spenat

1 st

Salladslök

1 st

Mynta

2 st

Morot

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

60 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Gurka

1 st

Citrusfrukt

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4238 kJ
Energi (kcal)1013 kcal
Fett53.2 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker20.1 g
Protein41.6 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka mynta.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda gurksalsa
2

Blanda salladslök, gurka, mynta, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme. 

Tillsätt kött och krydda med salt och Ginger Ninja.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt hoisinsås och ta av från värme.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.

Riv morot grovt.

Blanda spenat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Fördela kött, sallad och salsa mellan tortillas.

Ringla över srirachamajonnäs och toppa med jordnötter.

Vik in sidorna och rulla ihop till wraps.

Servera med resterande sallad och citrusfruktklyftor.