Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med. Samtidigt som fisken är i ugnen så rostar vi rotfrukter, som får extra smak och tuggmotstånd av att blandas med grönkål, haricots verts och pumpakärnor. Den krämiga citronmajonnäsen med vitlök ger extra smak och passar perfekt till laxen och grönsakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)
500 g
Potatis
50 g
Grönkål, skuren
2 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
40 g
Aioli
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 g
Haricots verts
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna palsternacka, rödbeta och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Placera lax med skinnsidan ner på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills laxen är genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, ansa haricots verts.
Toppa rotfrukter med grönkål, haricots verts och pumpakärnor när det återstår 8–10 min av tillagningstiden.
Blanda väl och rosta resterande tid.
Blanda majonnäs, aioli och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med ugnsbakad lax.
Servera med majonnäs.