Skip to main content
Torsk i krämig sås

Torsk i krämig sås

med rostad potatis, purjolök och tomat

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök, grädde och ost. Torsken får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. De läckra rostade potatisarna passar perfekt till den krämiga såsen med torsk.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Selleri
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

2 st

Tomat

1 st

Bladpersilja

20 g

Finriven ost

1 st

Purjolök

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Näringsvärden

Energi (kJ)1609 kJ
Energi (kcal)384 kcal
Fett3.1 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater54.2 g
varav socker11.1 g
Kostfiber8 g
Protein30.8 g
Salt1.8 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1396 mg
Calcium11 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Dela purjolök på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja (även stjälkar).

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och schalottenlök i 2 min. Tillsätt purjolök och fräs i 3-4 min. Tillsätt tomat och fräs i 1-2 min.

Laga sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, hälften av osten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

Tillaga fisk
5

Lägg ner fisken i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 4-6 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 4-6 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.TIPS: Fisken kan brytas upp lite under tillagning och det är helt ok!

Servera
6

Lägg upp torsk, rostad potatis och såsen i djupa skålar. Strö över persilja och resterande ost.