Skip to main content
Tomatsoppa

Tomatsoppa

med pärlcouscous och rostade hasselnötter

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Krossade tomater, basilika

201 g

Körsbärstomater

25 g

Ketchup

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

75 g

Gräddfil

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker

1.5 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)1777 kJ
Energi (kcal)425 kcal
Fett8.1 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater73.6 g
varav socker13.7 g
Kostfiber3.8 g
Protein12 g
Salt1.2 g

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med vatten*. Häll i pärlcouscous och en nypa salt*. Koka tills den är mjuk med lite tuggmotstånd, 8-10 min. Häll av vattnet och häll tillbaka couscousen i kastrullen. Rör i en skvätt olja*. Sätt åt sidan under lock.

2

Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

3

Tillsätt körsbärstomater i kastrullen och stek i 3-4 min. Tillsätt burkarna med krossade tomater, vatten* [1-2 dl | 3-4 dl], balsamvinäger, grönsaksbuljong, socker* [1 msk | 2 msk], ketchup och en nypa chili flakes (stark!). Krydda med en nypa salt* och peppar* och låt soppan sjuda i ca 10 min. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat, och om soppan är för tjock, tillsätt mer vatten.

4

Grovhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta hasselnötterna i 1-2 min. Häll över nötterna i en skål och sätt åt sidan.

5

Grovhacka persilja. Ta av kastrullen från värmen när soppan har sjudit klart. Rör i en stor matsked gräddfil.

6

Servera tomatsoppan i djupa tallrikar. Toppa med pärlcouscous, en klick gräddfil och hasselnötter. Avsluta med att strö över persilja.