Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Krossade tomater, basilika
201 g
Körsbärstomater
25 g
Ketchup
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
15 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
75 g
Gräddfil
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 portionspåse
Bladpersilja
3 tsk
Socker
1.5 dl
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten*. Häll i pärlcouscous och en nypa salt*. Koka tills den är mjuk med lite tuggmotstånd, 8-10 min. Häll av vattnet och häll tillbaka couscousen i kastrullen. Rör i en skvätt olja*. Sätt åt sidan under lock.
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.
Tillsätt körsbärstomater i kastrullen och stek i 3-4 min. Tillsätt burkarna med krossade tomater, vatten* [1-2 dl | 3-4 dl], balsamvinäger, grönsaksbuljong, socker* [1 msk | 2 msk], ketchup och en nypa chili flakes (stark!). Krydda med en nypa salt* och peppar* och låt soppan sjuda i ca 10 min. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat, och om soppan är för tjock, tillsätt mer vatten.
Grovhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta hasselnötterna i 1-2 min. Häll över nötterna i en skål och sätt åt sidan.
Grovhacka persilja. Ta av kastrullen från värmen när soppan har sjudit klart. Rör i en stor matsked gräddfil.
Servera tomatsoppan i djupa tallrikar. Toppa med pärlcouscous, en klick gräddfil och hasselnötter. Avsluta med att strö över persilja.