Låt oss fresta med en snabblagad, men ändå ytterst välsmakande rätt ikväll. Vi steker morot och zucchini med currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk. Vi blandar grönsaker med stekt fläskkött och nudlar i stekpannan, så alla smaker blandas. Vi toppar härligheterna med koriander, och så har ni en färgsprakande, spännande middag att avnjuta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Fullkornsnudlar
½ st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
½ st
Zucchini
1 portionspåse
Koriander
300 g
Fläskkotlett hel
200 ml
Kokosmjölk
30 g
Röd currypasta
½ tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Finhacka ingefära [½ st , 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [½ st, 2P] och morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander.
Skär kött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 2-3 min, tills genomstekt. Lägg över till en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 1-2 min. Tillsätt currypasta, ingefära och vitlök. Fräs i 1-2 min.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, tills nästan mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlar i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*.
Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt kött och nudlar, och blanda väl.
Lägg upp kött och nudlar i skålar. Garnera med koriander.