HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailändsk Fläskwok
topBanner
Thailändsk fläskwok

Thailändsk fläskwok

med currystekta grönsaker och färsk koriander

Låt oss fresta med en snabblagad, men ändå ytterst välsmakande rätt ikväll. Vi steker morot och zucchini med currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk. Vi blandar grönsaker med stekt fläskkött och nudlar i stekpannan, så alla smaker blandas. Vi toppar härligheterna med koriander, och så har ni en färgsprakande, spännande middag att avnjuta!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

300 g

Fläskkotlett hel

110 g

Zucchini

30 g

Röd currypasta

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

½ st

Ingefära

2 st

Morot

200 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker* (steg 5)

1 msk

Olivolja* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2122.5117 kJ
Energi (kcal)507.2925 kcal
Fett34.964 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater15.4001 g
varav socker11.2 g
Protein33.662 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Finhacka ingefära [½ st , 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [½ st, 2P] och morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander.

2

Skär kött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 2-3 min, tills genomstekt. Lägg över till en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 1-2 min. Tillsätt currypasta, ingefära och vitlök. Fräs i 1-2 min.

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, tills nästan mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlar i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*.

5

Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt kött och nudlar, och blanda väl.

6

Lägg upp kött och nudlar i skålar. Garnera med koriander.