topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk fläskwok

Thailändsk fläskwok

med currystekta grönsaker och färsk koriander

Låt oss fresta med en snabblagad, men ändå ytterst välsmakande rätt ikväll. Vi steker morot och zucchini med currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk. Vi blandar grönsaker med stekt fläskkött och nudlar i stekpannan, så alla smaker blandas. Vi toppar härligheterna med koriander, och så har ni en färgsprakande, spännande middag att avnjuta!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Fullkornsnudlar

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

½

Zucchini

1

Koriander

300

Fläskkotlett hel

200

Kokosmjölk

30

Röd currypasta

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 5)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)507 kcal
Energi (kJ)2123 kJ
Fett20.9 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater15.4 g
varav socker11.2 g
Protein33.66 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Finhacka ingefära [½ st , 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna zucchini [½ st, 2P] och morot i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander.

Stek kött
2

Skär kött i 1 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda med en nypa salt* och peppar*, och stek i 2-3 min, tills genomstekt. Lägg över till en skål.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och zucchini i 1-2 min. Tillsätt currypasta, ingefära och vitlök. Fräs i 1-2 min.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, tills nästan mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlar i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*.

Blanda kött & nudlar
5

Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt kött och nudlar, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp kött och nudlar i skålar. Garnera med koriander.