Tex-mex spiced lentils
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex spiced lentils

Tex-mex spiced lentils

med guacamole och rostad sötpotatis

Vad sägs om mexikanskt till middag? Duka upp med stora sötpotatisklyftisar, krämiga tomatfrästa linser och mumsig guacamole. Servera med fräsch tomatsalsa, givetvis gjord med rostad majs, och toppa med färsk koriander, lime, samt finskuren jalapeno som ger ett extra twist.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

450 g

Sötpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Gröna linser

½ st

Jalapeno

5 g

Tex-Mex

1 burk

Tomatpuré

1 st

Avokado

1 burk

Majs

½ st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2378 kJ
Energi (kcal)568 kcal
Fett18.1 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater72.4 g
varav socker16 g
Protein17.2 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär sötpotatis i fyra klyftor. Spetsa varje klyfta flera gånger med en gaffel. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min tills mjuka.

Förbered råvaror
2

Grovhacka tomat och koriander.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Finhacka vitlök.

Skölj linser.

Häll av vätska från majs.

Skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda salsa
3

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Rosta majs i 4-5 min, eller tills den börjar få färg.

Blanda majs med tomat, en generös skvätt limejuice och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Koka linser
4

Hetta upp olivolja [1/2 tsk | 1 tsk] på medelhög värme.

Stek linser i 3-4 min.

Tillsätt vitlök, Tex-Mex, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Fräs i 1 min.

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl] och låt koka i 2-3 min, eller tills uppvärmt.

Blanda guacamole
5

Mosa avokado med en gaffel i en skål tillsammans med en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sötpotatis och kryddiga linser på tallrikar.

Toppa med en klick guacamole, yoghurt samt tomatsalsa.

Garnera med jalapeno och resterande koriander. Servera med limeklyftor.

TIPS: Jalapenon kan vara väldigt stark så servera endast till vuxenportionerna.