HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydostasiatisk Kycklinglaksa
topBanner
Sydostasiatisk kycklinglaksa

Sydostasiatisk kycklinglaksa

med basmatiris och krämig kokossås

Ikväll lagar vi en underbar sydostasiatisk kycklinglaksa med morot, pak choi, kokosmjölk, curry, vitlök, soja och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Ga-Laksa. Vi serverar vår laksa tillsammans med basmatiris och toppar med grön pak choi och chili.

Taggar:StarkSnabbUnder 650 kcal
Allergener:glutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

200 g

Pak choi

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ga-Laksa

4 g

Curry-on

½ g

Chili flakes

150 g

Basmatiris

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

100 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja* (steg 4)

½ dl

Vatten* (steg 5)

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2678.3667 kJ
Energi (kcal)640.145 kcal
Fett18.697 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater73.2911 g
varav socker10 g
Protein44.342 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], rör och koka på låg värme under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt*. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Grovhacka pak choi i 2 cm stora bitar - dela upp de gröna och de vita delarna. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.

4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och vit pak choi i 2-3 min. Tillsätt vitlök, Ga-Laksa, curry, en nypa chili flakes och peppar*. Stek i 1 min. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

5

Sänk värme på stekpannan till medelvärme. Tillsätt kyckling, kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min.

6

Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar. Garnera med grön pak choi och en nypa chili flakes.