Skip to main content
Svamprisotto

Svamprisotto

med oreganoäpplen

Null

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Morot

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 portionspåse

Oregano

200 g

Skogschampinjoner

20 g

Finriven ost

150 g

Risottoris

1 st

Lök

1 st

Äpple

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

⅓ msk

Olivolja

Näringsvärden

Energi (kJ)1491 kJ
Energi (kcal)356 kcal
Fett9.7 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater59.3 g
varav socker0.5 g
Kostfiber1.4 g
Protein6.6 g

Instruktioner

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morot till små kuber (0,5x0,5 cm). Tärna även svamp (1x1 cm). Fräs vitlök, lök, och morot i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 3 min. Tillsätt svamp och fräs i ytterligare 3 min.

2

Häll sedan i risottoris och grönsaksbuljong, och fräs i 1 min. Blanda i 100 ml vatten* och låt sjuda. Späd med vatten allteftersom riset sugit åt sig vätskan, ca 100 ml per gång. Fortsätt tills riset är färdigkokt. Tips: För en autentisk italiensk matupplevelse kan du även använda vitt vin istället för vatten.

3

Finriv parmesan och sätt åt sidan.

4

Tärna äpple i små kuber. Plocka och finhacka oreganoblad, stjälken ska inte användas.

5

Hacka hasselnötter och blanda med äpple och oregano i en salladsskål. Smaksätt med en skvätt vitvinsvinäger, salt och peppar*.

6

Strö parmesan över risotton och servera med oreganoäpplen.