There’s a lot to love about this rich bowl of pasta, from the savoury bacon to the deep meatiness of the mushrooms and the gooeyness of the Cheddar cheese. But our favourite part? It’s got to be that it’s on the table in half an hour. That’s our kind of dinner!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
250
Spaghetti
Bacon, skivor
2
Vitlöksklyfta
20
Pecorino Romano ost
100
Spenat
200
Skogschampinjoner
1
Bladpersilja
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Äpple
12.5
Honung
12.5
Vitvinsvinäger
4
Grönsaksbuljong
⅓
Olivolja
10
Vatten
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten. Finhacka vitlök och persiljablad. Skiva äpple och skogschampinjoner tunt. Dela bacon i 1 cm breda bitar på en separat skärbräda. Blanda balsamvinäger, honung [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* till en dressing. Lägg äppelskivorna och hälften av spenaten i en skål. Häll över dressingen och blanda ordentligt.
Riv pecorino. Separera äggula och äggvita. Blanda äggula, matlagningsgrädde, pecorino, grönsaksbuljong och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och sätt åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.
Lägg spaghettin i kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka i 10 min eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Sätt åt sidan med lock.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och resterande spenat. Stek tills spenaten sloknat något, ca 1 min. Sänk till medelvärme. Häll i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och stek tills indunstad, 1-2 min.
Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan. Värm upp under omrörning i ca 2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Om din stekpanna inte är stor nog, kan du istället blanda allt i kastrullen.
Fördela carbonaran i djupa tallrikar. Strö över persilja och servera med äppelsalladen vid sidan av.