HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Kycklingstroganoff
topBanner
Snabb kycklingstroganoff

Snabb kycklingstroganoff

med basmatiris och färsk persilja

Här bjuder vi på en stroganoff med strimlad kyckling istället för nötkött. Hemligheten i såsen är vår ljuvliga kryddblandning som vi kallas för Mamas favorit. Vi steker kyckling, tomat och zucchini med creme fraiche, och resultatet blir en krämig kycklinggryta som faller både stora och små i smaken.

Taggar:Under 650 kcalSnabbBarnvänlig
Allergener:MjölkÄggGlutenSojaSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

110 g

Zucchini

2 st

Tomat

1 st

Lök

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ burk

Tomatpuré

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Kruspersilja

1 g

Chili flakes

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

7.5 g

Worcestershiresås

(InnehållerGluten, Soja, Senap)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2660 kJ
Fett17.49 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater71.97 g
varav socker11.8 g
Protein45.21 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i till det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka tomat.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling och lök under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Tillsätt tomat, zucchini, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, worcestershiresås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, tomatpuré [½ burk, 2P] och en skvätt vatten till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

5

Grovhacka persilja.

6

Lägg upp ris och stroganoff i skålar. Garnera med persilja och en nypa chili flakes. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.