
Snabb kycklingstroganoff
med basmatiris och färsk persilja
Här bjuder vi på en stroganoff med strimlad kyckling istället för nötkött. Hemligheten i såsen är vår ljuvliga kryddblandning som vi kallas för Mamas favorit. Vi steker kyckling, tomat och zucchini med creme fraiche, och resultatet blir en krämig kycklinggryta som faller både stora och små i smaken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150
Basmatiris
½
Zucchini
2
Tomat
1
Lök
300
Strimlad kycklingbröstfilé
½
Tomatpuré
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Kruspersilja
1
Chili flakes
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i till det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka tomat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling och lök under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt tomat, zucchini, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, worcestershiresås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, tomatpuré [½ burk, 2P] och en skvätt vatten till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Grovhacka persilja.
Lägg upp ris och stroganoff i skålar. Garnera med persilja och en nypa chili flakes. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.