Snabb kycklingstroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb kycklingstroganoff

Snabb kycklingstroganoff

med basmatiris och färsk persilja

Här bjuder vi på en stroganoff med strimlad kyckling istället för nötkött. Hemligheten i såsen är vår ljuvliga kryddblandning som vi kallas för Mamas favorit. Vi steker kyckling, tomat och zucchini med creme fraiche, och resultatet blir en krämig kycklinggryta som faller både stora och små i smaken.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

½

Zucchini

2

Tomat

1

Lök

300

Strimlad kycklingbröstfilé

½

Tomatpuré

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

1

Kruspersilja

1

Chiliflakes

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

½

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2660 kJ
Fett5.4 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater71.97 g
varav socker11.8 g
Protein45.21 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i till det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka tomat.

Stek kyckling & lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling och lök under omrörning i 3-4 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka stroganoff
4

Tillsätt tomat, zucchini, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, worcestershiresås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, tomatpuré [½ burk, 2P] och en skvätt vatten till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Hacka persilja
5

Grovhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp ris och stroganoff i skålar. Garnera med persilja och en nypa chili flakes. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.