Skip to main content
Snabb koreansk BBQ-bowl på blandfärs
Snabb koreansk BBQ-bowl på blandfärs

Snabb koreansk BBQ-bowl på blandfärs

med kålsallad och jasminris

Klara, färdiga gå – i kväll lagar vi en blixtsnabb rätt! Får vi fresta med en koreansk BBQ-bowl med fluffigt kokt ris, blandfärs som steks med rödlök och smaksätts med BBQ-sås, kycklingbuljong och soja, en limedoftande kålsallad och avokado. Det enda som återstår är att servera middagen med en klick sesammajonnäs och strö över jordnötter och koriander. Ät och njut!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Förskuren spetskål

250 g

Blandfärs

1 st

Koriander

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

4 g

Kycklingbuljong

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller: Sesam, Soja)

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4433 kJ
Energi (kcal)1060 kcal
Fett61.8 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater82 g
varav socker10.8 g
Kostfiber8.2 g
Protein34.8 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.7 g
Potassium120.3 mg
Calcium14 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek färs
2

Finhacka rödlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs och lök i 4–5 min, eller tills brynt.

Rör i koreansk BBQ-sås, kycklingbuljong, sojasås och vatten. Sjud i 1–2 min.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda spetskål, chiliflakes, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris, blandfärs, kålsallad och avokado i skålar.

Servera med en klick sesammajonnäs.

Garnera med jordnötter och korianderblad.