Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar nämligen med en ljuvlig chorizo-rigatoni! Vi steker chorizo och körsbärtomater, och blandar med calabresepesto, grädde, riven ost och pasta. Vi toppar med valnötter och rucola, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Basilika
20 g
Rucola
10 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
60 g
Calabresepesto
(Innehåller: Mjölk)
180 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1.5 dl
Sparat pastavatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min eller tills 'al dente'.
Precis innan pastan är färdigkokt, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka valnötter.
Skölj rucola.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 1–2 min.
Tillsätt vitlök och körsbärstomater, och stek i ytterligare 1–2 min, tills mjuka.
Sänk till medelvärme.
Rör i calabresepesto och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.
Tillsätt pasta, sparat pastavatten, riven ost och basilika till stekpannan.
Rör om och smaka av med salt och en nypa peppar.
Lägg upp chorizo-rigatoni i skålar.
Strö över valnötter och rucola.