Skip to main content
Snabb chorizo-rigatoni
Snabb chorizo-rigatoni

Snabb chorizo-rigatoni

med calabresepesto och riven ost

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar nämligen med en ljuvlig chorizo-rigatoni! Vi steker chorizo och körsbärtomater, och blandar med calabresepesto, grädde, riven ost och pasta. Vi toppar med valnötter och rucola, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Nötter
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Basilika

20 g

Rucola

10 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

60 g

Calabresepesto

(Innehåller: Mjölk)

180 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)4179 kJ
Energi (kcal)999 kcal
Fett58.2 g
varav mättat30.1 g
Kolhydrater80 g
varav socker12.1 g
Protein39.6 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min eller tills 'al dente'.

Precis innan pastan är färdigkokt, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka valnötter.

Skölj rucola.

Stek chorizo
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 1–2 min.

Tillsätt vitlök och körsbärstomater, och stek i ytterligare 1–2 min, tills mjuka.

Koka sås
4

Sänk till medelvärme.

Rör i calabresepesto och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta, sparat pastavatten, riven ost och basilika till stekpannan.

Rör om och smaka av med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp chorizo-rigatoni i skålar.

Strö över valnötter och rucola.