Skip to main content
Räkrisotto med spenat och palsternacka

Räkrisotto med spenat och palsternacka

med persiljesås och rostade hasselnötter

En krämig risotto med palsternacka och spenat kan inte annat än göra succé runt matbordet! Vi toppar den med stekta räkor, citrusfruktdoftande persilje- och timjansås och rostade hasselnötter.

Taggar:
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Kräftdjur
Selleri
Sulfiter
Mjölk
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

150 g

Risottoris

1 st

Palsternacka

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

60 g

Spenat

40 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Timjan

1 st

Citrusfrukt

1 st

Bladpersilja

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till risotto

6 dl

Vatten till risotto

½ tsk

Salt till risotto

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till räkor

Näringsvärden

Energi (kJ)3049 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett34.8 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater82 g
varav socker7.2 g
Kostfiber8 g
Protein25.2 g
Kolesterol94.6 mg
Salt4.4 g
Potassium411.6 mg
Calcium296.2 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka schalottenlök.

Skala och tärna palsternacka i 1 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Laga risotto
2

Smält hälften av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök och palsternacka i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Tillsätt vinäger och låt avdunsta i 1 min. Rör i vatten, buljong och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Ta av pannan från värme och rör i spenat, finriven ost och resterande smör. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Blanda persiljesås
3

Under tiden, halvera citrusfrukt.

Finhacka persilja.

Plocka och grovhacka timjanblad.

Blanda persilja, timjan, en skvätt citrusfruktsaft och olivolja i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta hasselnötter
4

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Rosta hasselnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.

Grovhacka svalnade hasselnötter och ställ åt sidan.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp risotto och räkor i djupa skålar och toppa med persilje- och timjansås.

Garnera med rostade hasselnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image