En god burgare är aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare i portugisisk stil med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i vår smakrika centralamerikanska kryddblandning Panamat och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, soltorkad tomat, sallad och majonnäs. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Kycklingbröstfilé
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Salladsmix
1 st
Rödlök
50 g
Soltorkade tomater
½ tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek rödlök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Rör om och koka i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Lägg över i en liten skål.
Blanda en nypa salt, vitlök, Panamat och en skvätt olivolja i en medelstor skål.
Lägg din hand ovanpå kycklingen (på en separat skärbräda), och använd en vass kniv för att försiktigt skära två tunna filéer på långsidan.
Lägg kycklingen i marinaden och vänd runt så att den täcks helt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Dela bröd på mitten, placera det direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt.
Bre briochebröd med majonnäs.
Toppa med kyckling, karamelliserad rödlök, salladsmix och soltorkad tomat.
Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.