Portugisisk kycklingburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk kycklingburgare

Portugisisk kycklingburgare

med karamelliserad rödlök och krispiga pommes

En god burgare är aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare i portugisisk stil med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i vår smakrika centralamerikanska kryddblandning Panamat och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, soltorkad tomat, sallad och majonnäs. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

50 g

Soltorkade tomater

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3775 kJ
Energi (kcal)902 kcal
Fett35.1 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater97.6 g
varav socker18.1 g
Protein48.7 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek rödlök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Rör om och koka i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Lägg över i en liten skål.

Marinera kyckling
3

Blanda en nypa salt, vitlök, Panamat och en skvätt olivolja i en medelstor skål.

Lägg din hand ovanpå kycklingen (på en separat skärbräda), och använd en vass kniv för att försiktigt skära två tunna filéer på långsidan.

Lägg kycklingen i marinaden och vänd runt så att den täcks helt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Värm briochebröd
5

Dela bröd på mitten, placera det direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt.

Servera
6

Bre briochebröd med majonnäs.

Toppa med kyckling, karamelliserad rödlök, salladsmix och soltorkad tomat.

Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.