HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Ryggbiff Och Krämig Ostsås
topBanner
Pannstekt ryggbiff och krämig ostsås

Pannstekt ryggbiff och krämig ostsås

med syrlig äppelsallad, rosmarin- och hasselnötsrostad pumpa

Premium

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med gräddsås med ost och vitlök. Underbart tillbehör är rosmarin- och hasselnötsrostad pumpa och rucolasallad med äpple. Glöm inte vackra servetter och lyxig dricka till.

Allergener:mjölkäggnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

300 g

Angus ryggbiff

½ st

Butternutpumpa

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

40 g

Rucola

1 st

Äpple

4 g

Köttbuljong

20 g

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 5) efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3195.7603 kJ
Energi (kcal)763.8051 kcal
Fett54.537 g
varav mättat22.1 g
Kolhydrater25.7911 g
varav socker11.8 g
Protein42.3755 g
Salt1.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skala och skär butternutpumpa [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills mjuka och gyllene. TIPS: Pumpaskalet kommer att mjukna och ge smak, men skala om du föredrar utan.

2

Plocka av och finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P]. Grovhacka hasselnötter och valnötter. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj rucola. Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, rucola, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Rör om innan servering.

3

Blanda rosmarin och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Strö över rosmarin och hasselnötter när det återstår 10 min av pumpans tillagningstid.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* och en liten klick smör* i stekpannan på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Rör i matlagningsgrädde, riven ost och köttbuljong. Sänk till låg värme och sjud i 2 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt köttsaft från foliepaketet och smaksätt med salt* och peppar*.

6

Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp hasselnötsrostad pumpa, ryggbiff och äppelsallad på tallrikar. Skeda över gräddsås över ryggbiffen och garnera salladen med valnötter.