Pannstekt ryggbiff och krämig ostsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt ryggbiff och krämig ostsås

Pannstekt ryggbiff och krämig ostsås

med syrlig äppelsallad, rosmarin- och hasselnötsrostad pumpa

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med gräddsås med ost och vitlök. Underbart tillbehör är rosmarin- och hasselnötsrostad pumpa och rucolasallad med äpple. Glöm inte vackra servetter och lyxig dricka till.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

300

Angus ryggbiff

½

Butternutpumpa

1

Vitlöksklyfta

½

Rosmarin

20

Hasselnötter

(Innehåller Nötter)

40

Rucola

1

Äpple

4

Köttbuljong

20

Valnötter

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)764 kcal
Energi (kJ)3196 kJ
Fett54.54 g
varav mättat22.1 g
Kolhydrater25.79 g
varav socker11.8 g
Protein1.3 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skala och skär butternutpumpa [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills mjuka och gyllene. TIPS: Pumpaskalet kommer att mjukna och ge smak, men skala om du föredrar utan.

Förbered sallad
2

Plocka av och finhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P]. Grovhacka hasselnötter och valnötter. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj rucola. Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, rucola, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Rör om innan servering.

Krydda pumpa
3

Blanda rosmarin och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Strö över rosmarin och hasselnötter när det återstår 10 min av pumpans tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Koka gräddsås
5

Hetta upp en skvätt olivolja* och en liten klick smör* i stekpannan på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Rör i matlagningsgrädde, riven ost och köttbuljong. Sänk till låg värme och sjud i 2 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt köttsaft från foliepaketet och smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp hasselnötsrostad pumpa, ryggbiff och äppelsallad på tallrikar. Skeda över gräddsås över ryggbiffen och garnera salladen med valnötter.