Skip to main content
Pannstekt gnocchi och vegofärsragu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt gnocchi och vegofärsragu

Pannstekt gnocchi och vegofärsragu

med basilika och riven ost

Sugen på snabb och smarrig vegomat? Vår pannstekta gnocchi med ragu på vegofärs är full av spännande smaker i perfekt harmoni och är färdig på bara en halvtimme. Njut av spröd gnocchi, krämig tomatsås och den fina kontrasten från toppingen med rucola och basilika i varje tugga.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Gluten
Korn
Soja
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

350 g

Gnocchi

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

1 msk

Olja till gnocchi

¼ tsk

Salt till gnocchi

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4372 kJ
Energi (kcal)1045 kcal
Fett62.7 g
varav mättat29.8 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker17 g
Protein34.1 g
Salt7.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek gnocchi
2

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi under omrörning i 6–8 min, eller tills gyllene.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med lök, morot och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt vitlök och Hello Sunrise och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga ragu
4

Tillsätt tomatpuré, matlagningsgrädde, smör, vatten, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.

Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Förbered topping
5

Under tiden, riv basilikablad i bitar.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skölj rucola.

Blanda rucola, basilika, paprika, olja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp ragu i skålar och toppa med gnocchi.

Strö över riven ost och sallad och ringla över en skvätt olivolja.