Skip to main content
Panko sesame breaded pork
Panko sesame breaded pork

Panko sesame breaded pork

with ginger-ninja potatoes and chive yoghurt

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Sesam
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

5 g

Ginger Ninja

10 g

Sesamfrön

1 st

Gurka

½ st

Mango

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Fläskkotlett hel

30 g

Pankoströbröd

1 paket

Yoghurt

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2552 kJ
Energi (kcal)610 kcal
Fett26.6 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater52.2 g
varav socker15.2 g
Kostfiber4.6 g
Protein41.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, Ginger ninja och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär oskalad morot i halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Skär köttet i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min. Tillsätt resterande vitlök och krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs i 1 min. Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Panera kött
4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Blanda panko med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra. Vänd köttstrimlorna först i ägg och sedan i panko. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene. 

Servera
6

Fördela ris, pankopanerat fläskkött och grönsaker mellan era tallrikar. Ringla över asiatisk majonnäs och toppa med sesamfrön.