Skip to main content
Oreganostekt halloumi
Oreganostekt halloumi

Oreganostekt halloumi

med pärlcouscous och kryddiga grönsaker

I kväll lagar vi halloumi som får fantastisk smak av att stekas gyllenbrun med oregano i olivolja. Ett färgstarkt tillbehör med massor av textur är ljuvlig buljongkokt pärlcouscous som vi blandar med färsk persilja och ugnsrostad blomkål och paprika som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Panamat. Vi toppar med en klick svalkande citrusfruktyoghurt, och så är maten färdig!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Blomkålsbuketter

½ g

Torkad oregano

(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)

½ st

Bladpersilja

1 st

Citrusfrukt

4 g

Panamat

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till stekning

4 dl

Vatten till pärlcouscous

½ tsk

Salt till pärlcouscous

Näringsvärden

Energi (kJ)3466 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett37.5 g
varav mättat24.5 g
Kolhydrater104.2 g
varav socker40.1 g
Protein53.2 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Placera rödlök, paprika och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka pärlcouscous
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten, salt och buljong och koka upp.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

Förbered råvaror
3

Finhacka persilja.

Skär halloumi i 1 cm tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda yoghurt, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek halloumi
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda halloumi med oregano och stek i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Tillsätt grönsaker
5

Rör ner rostade grönsaker, persilja, en nypa salt och peppar i kastrullen med pärlcouscous. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous och rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med halloumi och en klick yoghurt.

Servera med resterande citrusfruktklyftor.