topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-kryddad sej

Mexikansk-kryddad sej

med frisk pico de gallo och mild avokadocrema

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Mexiko, och lagar en fantastisk mexikansk-kryddad sej. Ljuvliga tillbehör är fluffigt vitlöksris, en mild avokadocrema med lime och yoghurt, och en spicy pico de gallo med tomater, rödlök, persilja och lime.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 st

Tomat

½ st

Lime

½ st

Rödlök

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Paprika

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2479 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett17.6 g
varav mättat5 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker9.9 g
Protein29 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

 

Förbered råvaror
2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Skär lime i klyftor. Finhacka persilja.

 

Blanda pico de gallo
3

Blanda tomat, rödlök, persilja, en skvätt limejuice, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.

 

Stek fisk
4

Krydda fisk med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda avokadocrema
5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado [1/2 st, 2P] med en sked. Mosa avokado med yoghurt och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och pico de gallo i skålar. Toppa med en klick avokadocrema.