Mexican kidney bean bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexican kidney bean bowl

Mexican kidney bean bowl

with garlic rice and chilli peanut topping

Ikväll gör vi en underbar bönbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med citrongräs. Medan riset kokar gör vi en knaprig jordnötssalsa med vitlök och lime, och så steker vi kidneybönor med asiatisk woksås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, kålsallad och avokado, och så toppar vi med asiatisk majo, jordnötssalsa & salladslök.

Taggar:
Glutenfri
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Jordnötter
Sesam
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 st

Rödlök

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Avokado

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 paket

Kidneybönor

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

5 g

Tex-Mex

½ burk

Tomatpuré

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3671 kJ
Energi (kcal)877 kcal
Fett42.5 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater86.4 g
varav socker16.1 g
Protein20.5 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl], och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Ta bort citrongräs innan servering.

Förbered råvaror
2

Riv limezest och skär lime i klyftor. Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kidneybönor. Grovhacka jordnötter.

Förbered jordnötssalsa
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek jordnötter i 2-3 min eller tills lättrostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Ta stekpannan av värme, och rör i sesamfrön. Låt svalna något, och tillsätt limejuice [1/2 msk | 1 msk] och hälften av honungen. Smaka av med salt* och peppar* och lägg över i en liten skål.

Koka sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kidneybönor i 1-2 min. Sänk till låg värme och tillsätt en nypa limezest, asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], sojasås och resterande honung. Koka i ytterligare 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, hälften av salladslöken, en skvätt limejuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Fördela bönor, kålsallad, avokado och asiatisk majonnäs ovanpå riset. Toppa med jordnötssalsa i mitten, och garnera med resterande salladslök.