Skip to main content
Mellanösterninspirerad kyckling
Mellanösterninspirerad kyckling

Mellanösterninspirerad kyckling

med persilje- och pinjenötscouscous

Kyckling spelar huvudrollen i kvällens middag med härliga mellanösterinfluenser. Vi smaksätter den med souvlakikrydda och serverar den ugnsstekt med couscous som får sällskap av rostad lök, persilja och pinjenötter, pankotoppade rostade tomater och krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
Enkel att förbereda
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Harissakrydda

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

2 st

Tomat

4 g

Buljong

1 st

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Lök

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till panering

2 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)3182 kJ
Energi (kcal)761 kcal
Fett35.1 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater59.7 g
varav socker7.8 g
Protein48.4 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Ugnsstek kyckling
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp vatten, salt och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. 

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper.

Krydda med salt och souvlaki-kryddmix och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga couscous
2

Rör ner couscous och olivolja i kastrullen.

Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Fluffa upp couscous med en gaffel.

Rosta grönsaker
3

Under tiden, halvera tomater.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Blanda panko, harissakrydda, salt och olivolja i en liten skål.

Placera tomat (med skärsidan uppåt) och lök på en ny plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.

Toppa tomat med pankoblandning.

Ringla en skvätt olivolja över lök.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuka och gyllene.

Blanda sås
4

Tillsätt pinjenötter på plåten med grönsaker när det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid.

Rosta i 3–5 min, eller tills gyllene.

Grovhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Blanda couscous
5

Vänd couscous med rostad lök, persilja och pinjenötter precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, couscous och tomater på tallrikar.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.