Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Fisken i dagens middag toppas med ett pankotäcke och sköter sej(!) själv i ugnen medan du lagar färdigt resten av rätten. Vi rostar pommes och karamelliserar körsbärstomater med balsamvinäger och socker i ugnen innan vi rör ner dem i en sallad med zucchini, basilika och chiliflakes. Vi serverar hela härligheten med en klick krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
500 g
Potatis
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
125 g
Körsbärstomater
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Zucchini
1 portionspåse
Basilika
½ g
Chiliflakes
4 g
Medelhavets Pärla
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
¼ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera körsbärstomater. Placera körsbärstomater i ena hörnet av en ny plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, balsamvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min, tills gyllene och spruckna.
Blanda panko [1/2 påse, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], Medelhavets Pärla, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Placera fisk på samma plåt när det återstår 13 min av tomaternas tillagningstid.
Strö pankomix över fisken och tryck till så den fastnar. (En del av pankomixen faller av när fisken ugnsbakas, men det använder vi senare.)
Ugnsstek fisk i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skala zucchini [1/2 st, 2P] i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Finhacka basilika.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], zucchini, basilika, chiliflakes [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd sedan ner rostade tomater i skålen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp fisk med pankotäcke, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa med resterande pankomix från plåten och servera med majonnäs.