Medelhavsinspirerad sej med pankotäcke
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad sej med pankotäcke

Medelhavsinspirerad sej med pankotäcke

med pommes frites och tomatsallad

Fisken i dagens middag toppas med ett pankotäcke och sköter sej(!) själv i ugnen medan du lagar färdigt resten av rätten. Vi rostar pommes och karamelliserar körsbärstomater med balsamvinäger och socker i ugnen innan vi rör ner dem i en sallad med zucchini, basilika och chiliflakes. Vi serverar hela härligheten med en klick krämig majonnäs.

Taggar:
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

500 g

Potatis

12.5 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

125 g

Körsbärstomater

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Zucchini

1 portionspåse

Basilika

½ g

Chiliflakes

4 g

Medelhavets Pärla

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2661 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett34.1 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater56.2 g
varav socker7.5 g
Protein28.5 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

Rosta tomater
2

Under tiden, halvera körsbärstomater. Placera körsbärstomater i ena hörnet av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, balsamvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt och peppar. Rosta i 20 min, tills gyllene och spruckna.

Blanda panko [1/2 påse, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], Medelhavets Pärla, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Placera fisk på samma plåt när det återstår 13 min av tomaternas tillagningstid.

Strö pankomix över fisken och tryck till så den fastnar. (En del av pankomixen faller av när fisken ugnsbakas, men det använder vi senare.)

Ugnsstek fisk
4

Ugnsstek fisk i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda tomatsallad
5

Under tiden, skala zucchini [1/2 st, 2P] i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Finhacka basilika.

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], zucchini, basilika, chili [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd sedan ner rostade tomater i skålen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp fisk med pankotäcke, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa med resterande pankomix från plåten och servera med majonnäs.