Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi täcker torsk med citronskivor och ångar den i ugnen. Vi serverar vår citronångade torsk med potatismos med finriven ost, en ljuvlig körvelsås med senap, och rostad morot och purjolök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Palsternacka
1 st
Purjolök
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Körvel
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 2)
3 msk
Mjölk (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 200°/180°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i stavar. Skär purjolök [½ st, 2P] i kvartar på längden. Placera morot och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. Torka fisk torr med hushållspapper, och placera i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Täck fisk med citronskivor och tillaga i ugnen i 12-15 min, eller tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när köttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Grovhacka körvel (spara några blad till garnering). Rör ner matlagningsgrädde och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull på medelhög värme. Koka i 2-3 min eller tills såsen tjocknat. Vispa ner senap och körvel. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och krydda med peppar*.
Mosa potatis tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och finriven ost. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.
Lägg upp potatismos i djupa tallrikar. Häll sås runt potatismoset och toppa med torsk, morot och purjolök. Garnera med körvelblad.