Lemon baked cod
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lemon baked cod

Lemon baked cod

with chervil sauce and garlic potato mash

VARDAG+

Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi täcker torsk med citronskivor och ångar den i ugnen. Vi serverar vår citronångade torsk med potatismos med finriven ost, en ljuvlig körvelsås med senap, och rostad morot och purjolök.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Purjolök

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Körvel

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)631 kcal
Energi (kJ)2640 kJ
Fett19 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater72.9 g
varav socker20 g
Protein38.5 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°/180°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i stavar. Skär purjolök [½ st, 2P] i kvartar på längden. Placera morot och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala potatis och tärna i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Tillaga fisk
3

Skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor. Torka fisk torr med hushållspapper, och placera i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Täck fisk med citronskivor och tillaga i ugnen i 12-15 min, eller tills genomstekt. TIPS: Fisken är klar när köttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga körvelsås
4

Grovhacka körvel (spara några blad till garnering). Rör ner matlagningsgrädde och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull på medelhög värme. Koka i 2-3 min eller tills såsen tjocknat. Vispa ner senap och körvel. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och krydda med peppar*.

Gör potatismos
5

Mosa potatis tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och finriven ost. Tillsätt eventuellt en klick smör* och en nypa peppar*, och sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Lägg upp potatismos i djupa tallrikar. Häll sås runt potatismoset och toppa med torsk, morot och purjolök. Garnera med körvelblad.