Kryddig wok på vegobitar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig wok på vegobitar

Kryddig wok på vegobitar

med salladslöksris och färsk chili

Kvällens rätt är en kryddig sådan! Vi kokar ris som vi sedan blandar med salladslök. Vi steker vegobitar, paprika, morot, lök och vitlök och blandar med en sås på asiatisk woksås, sojasås och sriracha. Vi toppar denna smakrika måltid med koriander, färsk chili och jordnötter.

Taggar:
Stark
Plantbaserat
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Paprika

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

20 g

Sriracha

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

150 g

Jasminris

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Koriander

1 st

Röd chili

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till vegoprotein

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Mjöl till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3111 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett19.3 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater100.3 g
varav socker23.7 g
Protein40.4 g
Salt8.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Förbered chili och lime
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta. Lägg över på en tallrik.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Halvera lime.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, morot, lök och en nypa salt i 3–4 min, eller tills mjuka. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Under tiden, vispa ihop mjöl, vatten, asiatisk woksås, sojasås, sriracha och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt sås och pulled beans
5

Sänk till medelvärme och tillsätt sås. Sjud i 1–2 min, tills såsen börjat tjockna.

Tillsätt pulled beans och sjud i 1–2 min, eller tills täckta och genomvarma.

Pressa över limesaft.

Rör ner salladslök med riset.

Servera
6

Lägg upp ris och pulled beans i djupa tallrikar. Toppa med korianderblad, färsk chili och jordnötter.