Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Krossade tomater
3 g
Tex-Mex
1 portionspåse
Koriander
200 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
4 st
Tortillabröd
g
Crème fraiche
g
Nötfärs
1 st
Röd paprika
1 paket
Kidneybönor
g
Riven mozzarella
1 st
Lime
Sätt ugnen på 220°C. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt nötfärs och bryn den, ca 4-6 min. Rör om regelbundet och bryt upp eventuella klumpar. Halvera paprika, ta bort frön och tärna till 1x1 cm stora bitar. Lägg till paprika i stekpannan och stek tills bitarna har mjuknat, ca 2-3 min. Rör i Hello Mexico kryddmix och stek i ytterligare 1 min.
Skölj kidneybönor i en sil. Häll i burken med hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Sänk till låg värme och låt sjuda tills såsen tjocknat, ca 10 min. Rör om med några minuters mellanrum. Krydda nötfärsen med salt* och peppar*. TIPS: 1) Om barnen tycker om kidneybönor kan du nu lägga till dem i stekpannan med den sjudande såsen, annars kan de tillsättas senare för de vuxna.
Halvera lime och tomat. Skär bort ändarna på gurkan, dela i kvartar på längden och skär sedan i 1 cm breda bitar. Lägg gurka och tomat i en skål. Grovhacka koriander med stjälk och lägg i en egen skål.
Lägg tortillabröd på en skärbräda (2 st per person). Om barnen inte tycker om kidneybönor kan du fördela hälften av köttfärsen i deras tortillas och rulla ihop dem. Rör i kidneybönorna i stekpannan, och fördela resterande köttfärs i de vuxnas tortillas och rulla ihop. Var försiktig så du inte överfyller tortillan så den inte går att rulla ihop!
Häll en skvätt olja* i en ugnsform täckt med bakplåtspapper och lägg försiktigt i de fyllda tortillabröden med skarven neråt. Packa dem tätt. Strö riven mozzarella på toppen. Gratinera på den översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, ca 12-15 min.
Blanda crème fraîche med limejuice i en skål, och om barnen inte tycker om för surt kan limen delas i klyftor och serveras på sidan istället. Lyft försiktigt enchiladan ut ur ugnsformen och servera på en tallrik med en klick crème fraîche och sallad vid sidan. Toppa med koriander och hugg in.