topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

med gräslökspangratatto och tryffelolja

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga en ytterst mättande måltid. Vi frestar med spaghetti som vi blandar i en ljuvligt krämig sås med champinjoner, portobello, vitlök, mornaysås och spenat. Fantastiska tillbehör är tryffelolja och en vackert grön gräslökspangratatto.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

200 g

Champinjoner

150 g

Portobello

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Lök

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Vitlöksklyfta

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

8 ml

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2950 kJ
Energi (kcal)705 kcal
Fett29.2 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater85 g
varav socker9.7 g
Protein24.2 g
Salt2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek panko
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3-4 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan i en skål. 

Stek svamp och lök
3

Skär svamp och lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör [2 msk | 4 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och lök i 4-5 min, tills de är gyllene och brynta.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt gräslök
4

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka gräslök, och rör ner i skålen med panko.

Laga sås
5

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, och rör i mornaysås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten.

Rör i pasta och spenat, och blanda tills spenaten har mjuknat. 

Krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och ringla över tryffelolja.

Strö över riven ost och gräslökspangratatto.