Skip to main content
Lättlagad dragon-tortelloni
Lättlagad dragon-tortelloni

Lättlagad dragon-tortelloni

med portobello och spenat

Har du alltid undrat över skillnaden mellan tortelloni och tortellini? Då kan vi berätta att tortelloni vanligtvis är lite större och har en vegetarisk fyllning, och det är dem vi använder i dagens snabba pastarätt. Vi serverar dem i en härligt gräddig svampsås med portobello, lök, spenat och ost som vi smaksätter med dragon. Smaklig måltid!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Soja
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

150 g

Portabello

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Korn, Kamut, Råg)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

1 portionspåse

Dragon

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2908 kJ
Energi (kcal)695 kcal
Fett35.6 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker11.6 g
Kostfiber2.5 g
Protein25.3 g
Salt3.8 g
Potassium300 mg
Calcium2.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Grovhacka portobello.

Skär lök i tunna skicor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek portabello och lök i 3–4 min, tills mjuka och brynta.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sojasås, tortelloni, finriven ost och vatten.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar och tortelloni är "al dente".

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt spenat
3

Under tiden, riv dragonblad i bitar med händerna.

Skölj spenat.

Rör ner spenat och dragon i såsen precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och garnera med pumpakärnor.