Skip to main content
Karibisk ugnsstekt kyckling
Karibisk ugnsstekt kyckling

Karibisk ugnsstekt kyckling

med kokospommes och mangosallad

Till kvällens smarriga kycklingmiddag har vi hämtat inspiration från det karibiska köket. Med riven kokos som smaksättare till pommes och söt mango i kålsalladen bjuder rätten garanterat på nya, spännande smakkombinationer.

Taggar:
10 min prep
Proteinrik
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

½ st

Mango

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Citrusfrukt

500 g

Potatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2433 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett17.2 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater66.3 g
varav socker19.3 g
Protein40.4 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kyckling
2

Strö riven kokos över pommes när det återstår 20 min av tillagningstiden.

Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered mango
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten.

Tärna i 2 cm stora bitar.

Förbered råvaror
4

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda gräddfil och salladslök i en liten skål.

Blanda sallad
5

Blanda mango, spetskål, en skvätt limesaft och salt i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick gräddfil.