Wokade grönsaker med tofu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wokade grönsaker med tofu

Wokade grönsaker med tofu

vitlöksris och srirachamajo

Hör här - absolut perfekt, krispig och gyllenstekt tofu smaksatt med en fenomenal kryddning, i kombination med wokade färska grönsaker och en gudomligt smakrik stir fry-sås. Servera med aromatiskt väldoftande vitlöksris och en svingod srirachamajo. Toppa med salladslök och en skvätt limejuice, och efter bara 20 minuter har du en symfoni av smaker som väntar.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Ga-Laksa

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

1

Rödlök

1

Röd paprika

1

Morot

250

Tofu

1

Salladslök

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10

Sriracha

4

Grönsaksbuljong

20

Jordnötter

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

3

Vatten

1.5

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)181 kcal
Energi (kJ)758 kJ
Fett10.06 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater19.79 g
varav socker10.8 g
Protein2.98 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredientlistan) och grönsaksbuljong*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter. Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda Ga-Laksa, vetemjöl*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik.

Stek tofu
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Vänd tofun i mjölblandningen och skaka av överflödet. Stek tofun i 3-4 min tills den är gyllene och krispig. För över till en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Blanda srirachamajo
4

Medan du steker tofun, blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], majonnäs och en skvätt limejuice i en skål.

Woka grönsaker
5

Torka ur pannan när tofun är färdigstekt. Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning i 5-6 min tills de är mjuka. Tillsätt asiatisk woksås och resterande vitlök och rör om. Tillsätt tofu igen och blanda väl så bitarna täcks av såsen. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Fördela vitlöksris mellan era tallrikar och toppa med tofu och wokade grönsaker. Skeda över eventuell sås som är kvar i stekpannan. Ringla över srirachamajo och garnera med salladslök och jordnötter. Pressa en skvätt limejuice över maten, och middagen är klar.