HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWokade Grönsaker Med Tofu
topBanner
Wokade grönsaker med tofu

Wokade grönsaker med tofu

vitlöksris och srirachamajo

Hör här - absolut perfekt, krispig och gyllenstekt tofu smaksatt med en fenomenal kryddning, i kombination med wokade färska grönsaker och en gudomligt smakrik stir fry-sås. Servera med aromatiskt väldoftande vitlöksris och en svingod srirachamajo. Toppa med salladslök och en skvätt limejuice, och efter bara 20 minuter har du en symfoni av smaker som väntar.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:senapäggsesamsulfiterglutensojasellerijordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Ga-Laksa

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

75 g

Vitlöksklyfta

10 g

Basmatiris

4 g

Rödlök

20 g

Röd paprika

¼ tsk

Morot

3 dl

Tofu

1.5 msk

Salladslök

Asiatisk woksås

(Innehållersesam, sulfiter, gluten, soja)

Sriracha

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Salt

Vatten

Vetemjöl

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)181 kcal
Energi (kJ)758 kJ
Fett10.06 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater19.79 g
varav socker10.8 g
Protein2.98 g
Salt3.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredientlistan) och grönsaksbuljong*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Medan riset kokar, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Dela lime i klyftor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter. Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda Ga-Laksa, vetemjöl*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik.

3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Vänd tofun i mjölblandningen och skaka av överflödet. Stek tofun i 3-4 min tills den är gyllene och krispig. För över till en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

4

Medan du steker tofun, blanda sriracha [1/2 paket, 2 pers], majonnäs och en skvätt limejuice i en skål.

5

Torka ur pannan när tofun är färdigstekt. Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot under omrörning i 5-6 min tills de är mjuka. Tillsätt asiatisk woksås och resterande vitlök och rör om. Tillsätt tofu igen och blanda väl så bitarna täcks av såsen. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela vitlöksris mellan era tallrikar och toppa med tofu och wokade grönsaker. Skeda över eventuell sås som är kvar i stekpannan. Ringla över srirachamajo och garnera med salladslök och jordnötter. Pressa en skvätt limejuice över maten, och middagen är klar.