Skip to main content
Koreansk vegofärsbowl
Koreansk vegofärsbowl

Koreansk vegofärsbowl

med jasminris och kimchi-inspirerad sallad

3.8
(26)

Kimchi är en traditionell koreansk rätt som ofta baseras på kål. Ikväll blandar vi kål med gurka, vitvinsvinäger, chili och koriander. Vi serverar vår kimchi-inspirerade sallad med fluffigt jasminris, och vegofärs, lök och morot stekt med vitlök, asiatisk woksås och asiatisk dressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Korn
Soja
Vete
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1

Chiliflakes

150

Jasminris

160

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

75

Asiatisk woksås

(Innehåller: Sulfiter, Gluten, Soja, Vete, Sesam)

1

Koriander

20

Asiatisk dressing

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam)

150

Förskuren spetskål

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)607 kcal
Energi (kJ)2540 kJ
Fett17 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater84.2 g
varav socker19.5 g
Protein24.2 g
Salt16.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda sallad
1

Tärna gurka i 2 cm stora bitar. 

Blanda gurka, kål, vitvinsvinäger, chili och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. 
Ställ åt sidan. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka lök. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, lök och morot i 3-4 min, tills brynt. 

Sänk till medelvärme, tillsätt vitlök och stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Rör i asiatisk woksås, asiatisk dressing, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3-4 min.

Tillsätt koriander
5

Under tiden, grovhacka koriander och rör i den i kålsalladen.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegofärs och kimchi-inspirerad sallad.