
Kimchi är en traditionell koreansk rätt som ofta baseras på kål. Ikväll blandar vi kål med gurka, vitvinsvinäger, chili och koriander. Vi serverar vår kimchi-inspirerade sallad med fluffigt jasminris, och vegofärs, lök och morot stekt med vitlök, asiatisk woksås och asiatisk dressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Chiliflakes
150
Jasminris
160
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
75
Asiatisk woksås
(Innehåller: Sulfiter, Gluten, Soja, Vete, Sesam)
1
Koriander
20
Asiatisk dressing
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete, Sesam)
150
Förskuren spetskål
1
Gurka
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)

Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Blanda gurka, kål, vitvinsvinäger, chili och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, lök och morot i 3-4 min, tills brynt.
Sänk till medelvärme, tillsätt vitlök och stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Rör i asiatisk woksås, asiatisk dressing, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3-4 min.

Under tiden, grovhacka koriander och rör i den i kålsalladen.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs och kimchi-inspirerad sallad.