topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk linsbowl

Indisk linsbowl

med rostad kokos och myntayoghurt

Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Vi bygger en indisk linsbowl med fluffigt basmatiris, linser kokta med curry och sweet chilisås, mangosallad med gurka och rödlök, myntayoghurt och gyllenrostad kokos.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Gröna linser

40

Sweet chilisås

4

Curry-on

1

Gurka

½

Mango

½

Rödlök

1

Lime

15

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

½

Chiliflakes

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Mynta

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Socker (steg 2)

1

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)710 kcal
Energi (kJ)2973 kJ
Fett21.6 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater104.3 g
varav socker28.7 g
Protein18 g
Salt2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda rödlök, limejuice [1 msk I 2 msk], socker [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Rosta kokos
3

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Rosta kokos under omrörning i 2-3 min, tills gyllene.

Lägg över till en liten skål och blanda rostad kokos med chili flakes [½ paket, 2P], limejuice [1 tsk I 2 tsk] och en nypa salt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt mango och gurka
4

Skala och skär mango [½ st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna i 1 cm stora bitar.

Skär gurka i 1 cm stora bitar.

Rör ner mango och gurka i skålen med rödlök.

Stek linser
5

Skölj linser i en sil under kallt vatten.

Smält smör [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Rör i linser och Curry-On och sjud i 1-2 min, tills väldoftande.

Rör i sweet chilisås, och ta sen av värme.

Under tiden, finhacka myntablad.

Blanda yoghurt, mynta och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp det i skålar.

Toppa med linser, mangosallad, myntayoghurt och rostad kokos.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image