topBanner
Svampstroganoff

Svampstroganoff

med penne, spenat och persilja

Testa denna klassiker med en twist ikväll! HelloFreshs vegetariska stroganoff lagar du med gräddfil och ljuvlig smörstekt svamp. Smaken pimpas upp med persilja och vitlök, och tillsammans med pasta har du en ruskigt god vardagsmiddag att hugga in på.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Portobello

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

½ paket

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

½ tsk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2636 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett11 g
varav mättat5 g
Kolhydrater103 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein25 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull.Skiva svamp och rödlök tunt.Finhacka vitlök.Grovhacka persiljeblad.

2

Tillsätt penne och låt koka i 9-10 min, eller tills pastan är 'al dente'.Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Fräs svamp, lök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills grönsakerna börjat mjukna.

4

Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare ca 1 min. Tillsätt balsamvinäger och låt koka i 1 min, tills den nästan har avdunstat.

Rör ner pastavatten, gräddfil, grönsaksbuljong, socker och salt. Koka i 1-2 min, eller tills allt är genomvarmt. Rör sedan i en klick smör*.

5

Rör ner spenat och hälften av persiljan i stroganoffen. Tillsätt pastan och rör om väl.

6

Fördela svampstroganoff med pasta mellan era tallrikar.Garnera med den resterande persiljan, och hugg in.