HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvampstroganoff
topBanner
Svampstroganoff

Svampstroganoff

med penne, spenat och persilja

Testa denna klassiker med en twist ikväll! HelloFreshs vegetariska stroganoff lagar du med gräddfil, rödvinssås och ljuvlig smörstekt svamp. Smaken pimpas upp med persilja och vitlök, och tillsammans med pasta har du en ruskigt god vardagsmiddag att hugga in på.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Portobello

½ tsk

Skogschampinjoner

¼ tsk

Rödlök

efter behov

Vitlöksklyfta

Bladpersilja

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Spenat

Ingår inte i din leverans

Socker*

Salt*

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)51.9024 kJ
Energi (kcal)12.405 kcal
Fett0.156 g
varav mättat0 g
Kolhydrater2.29 g
varav socker1.4 g
Protein0.1287 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva svamp och rödlök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka persiljeblad.

2

Tillsätt penne och låt koka i 9-10 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

3

Smält en klick smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, lök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills grönsakerna börjat mjukna.

4

Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare ca 1 min. Rör ner pastavatten, rödvinssås, gräddfil, grönsaksbuljong och salt*. Koka i 1-2 min, eller tills allt är genomvarmt.

5

Rör ner spenat och hälften av persiljan i stroganoffen.  Tillsätt pastan och rör om väl.

6

Fördela svampstroganoff med pasta mellan era tallrikar. Garnera med den resterande persiljan, och hugg in.