topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svampstroganoff

Svampstroganoff

med penne, spenat och persilja

Testa denna klassiker med en twist ikväll! HelloFreshs vegetariska stroganoff lagar du med gräddfil, rödvinssås och ljuvlig smörstekt svamp. Smaken pimpas upp med persilja och vitlök, och tillsammans med pasta har du en ruskigt god vardagsmiddag att hugga in på.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

7.5

Balsamvinäger

150

Portabello

200

Skogschampinjoner

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Bladpersilja

250

Penne

150

Gräddfil

4

Grönsaksbuljong

60

Spenat

Ingår inte i din leverans

½

Socker

¼

Salt

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)12 kcal
Energi (kJ)52 kJ
Fett0.16 g
varav mättat0 g
Kolhydrater2.29 g
varav socker1.4 g
Protein0.13 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva svamp och rödlök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka persiljeblad.

Koka pasta
2

Tillsätt penne och låt koka i 9-10 min, eller tills pastan är 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Fräs svamp & lök
3

Smält en klick smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, lök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills grönsakerna börjat mjukna.

Koka svampstroganoff
4

Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare ca 1 min. Rör ner pastavatten, rödvinssås, gräddfil, grönsaksbuljong och salt*. Koka i 1-2 min, eller tills allt är genomvarmt.

Tillsätt penne
5

Rör ner spenat och hälften av persiljan i stroganoffen.  Tillsätt pastan och rör om väl.

Servera
6

Fördela svampstroganoff med pasta mellan era tallrikar. Garnera med den resterande persiljan, och hugg in.