Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kycklingteriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig gurksallad med kålmix och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisås
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
10 g
Sesamfrön
150 g
Strimlad salladsmix
Rödlök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till ris
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt. Stek i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Rör om då och då.
Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera lime.
Skär gurka i halvmånar.
Blanda sesamfrön, kålmix, gurka, olivolja, socker, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Rör ner vitlök och smör i riset precis innan servering.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingteriyaki.
Servera med sallad och asiatisk majonnäs.