Skip to main content
Snabb japansk kycklingteriyaki
Snabb japansk kycklingteriyaki

Snabb japansk kycklingteriyaki

med gurksallad och asiatisk majonnäs

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. I kväll steker vi kyckling gyllene och blandar den sen med teriyakisås. Vi serverar vår kycklingteriyaki med vitlöksris med smör, och en ljuvlig gurksallad med kålmix och lime. Vi toppar härligheterna med asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

75 g

Teriyakisås

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

10 g

Sesamfrön

150 g

Strimlad salladsmix

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till ris

Näringsvärden

Energi (kJ)3572 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett38.5 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater82.2 g
varav socker15.3 g
Kostfiber4.3 g
Protein44.2 g
Salt5.4 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt. Stek i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Rör om då och då.

Rör i teriyakisås och se till att kycklingen täcks. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Under tiden, halvera lime.

Skär gurka i halvmånar.

Blanda sesamfrön, kålmix, gurka, olivolja, socker, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Rör ner vitlök och smör i riset precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingteriyaki.

Servera med sallad och asiatisk majonnäs.