Skip to main content
Honungs- och sojastekt nötfärs och nudlar
Honungs- och sojastekt nötfärs och nudlar

Honungs- och sojastekt nötfärs och nudlar

med pak choi och sesamfrön

I kväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg och smak. Vi lagar nudlar som får sällskap av nötfärs som steks ihop med pak choi, mörotter och ingefära. Vi tillsätter också honung och soja som ger en söt och syrlig smak till rätten. Vi toppar härligheterna med salladslök och sesamfrön.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

2 st

Morot

25 g

Honung

225 g

Nötfärs

1 st

Pak choi

2 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

50 ml

Sojasås

1 st

Lök

5 g

Sesamfrön

1 st

Salladslök

150 g

Mie-nudlar

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2974 kJ
Energi (kcal)711 kcal
Fett31 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker22.2 g
Kostfiber5.7 g
Protein36 g
Salt5.4 g
Potassium287.6 mg
Calcium62.8 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Finhacka morot (oskalad) och lök.

Grovhacka pak choi.

Skiva salladslök tunt och separera de gröna bitarna från de vita.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Tillsätt nudlar till kastrullen och koka i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, lök och vit salladslök i 2–3 min, eller tills mjuka.

Stek köttfärs
4

Tillsätt nötfärs och stek i 4–5 min, eller tills brynt. Krydda med en nypa peppar.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt nudlar
5

Tillsätt vitlök, ingefära och pak choi till stekpannan. Fräs i 4–5 min.

Tillsätt sedan grönsaker, honung, sojasås, sesamfrön (spara lite till garnering), en skvätt sparat kokvatten och nudlar. Rör om ordentligt och krydda med en nypa chiliflakes, salt och peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Fördela nudlar och köttfärs i skålar. Garnera med sesamfrön och grön salladslök.