Skip to main content
Honungs- och sojamarinerad kyckling
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med sötpotatis och knaprig tomatsallad

Ikväll ska vi ha kyckling och potatis! Men bara lugn, kvällens recept bjuder på massor av spännande tillagningsmetoder. De klassiska potatisarna har vi bytt ut med ljuvlig sötpotatis. Kycklingen marinerar vi i soja, honung och vitlök, och så steker vi den ihop med marinaden som förvandlas till en karamelliserad sås. Vi serverar härligheterna med en knaprig jordnötssallad med tomater, och krämig aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Jordnötter

60

Salladsmix

40

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

450

Sötpotatis

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

300

Strimlad kycklinglårfilé

25

Honung

2

Tomat

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)660 kcal
Energi (kJ)2762 kJ
Fett33.6 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater50.5 g
varav socker15.2 g
Protein42.1 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt*, peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills möra. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

Marinera kyckling
2

Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, olivolja* [1 msk | 2 msk] och hälften av honungen i en mellanstor skål. Blanda ner kycklingstrimlorna i marinaden.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling och marinad under omrörning i 4-5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt, vänd ofta.

Blanda jordnötssallad
4

Skär tomat i skivor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter, salladsmix, lite olivolja* och resterande honung i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*.

Tillsätt marinad
5

Häll marinaden i pannan när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid, och låt sjuda på medel/

låg värme tills den har reducerats något. TIPS: Marinaden mörknar och karamelliseras – det ger extra god smak!

Servera
6

Lägg upp kyckling på tallrikar och skeda över marinaden från stekpannan. Servera med sötpotatis, jordnötssallad och servera med aioli