Ikväll ska vi ha kyckling och potatis! Men bara lugn, kvällens recept bjuder på massor av spännande tillagningsmetoder. De klassiska potatisarna har vi bytt ut med ljuvlig sötpotatis. Kycklingen marinerar vi i soja, honung och vitlök, och så steker vi den ihop med marinaden som förvandlas till en karamelliserad sås. Vi serverar härligheterna med en knaprig jordnötssallad med tomater, och krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Jordnötter
60
Salladsmix
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
450
Sötpotatis
1
Vitlöksklyfta
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
300
Strimlad kycklinglårfilé
25
Honung
2
Tomat
1
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt*, peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills möra. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.
Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, olivolja* [1 msk | 2 msk] och hälften av honungen i en mellanstor skål. Blanda ner kycklingstrimlorna i marinaden.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling och marinad under omrörning i 4-5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt, vänd ofta.
Skär tomat i skivor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter, salladsmix, lite olivolja* och resterande honung i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*.
Häll marinaden i pannan när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid, och låt sjuda på medel/
låg värme tills den har reducerats något. TIPS: Marinaden mörknar och karamelliseras – det ger extra god smak!
Lägg upp kyckling på tallrikar och skeda över marinaden från stekpannan. Servera med sötpotatis, jordnötssallad och servera med aioli