topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och senapslax

Honung- och senapslax

med potatissallad och rostad rödbeta

Kvällens lyxiga fiskmiddag bjuder på en symfoni av smaker och färger! Vi ugnssteker laxfilé med honung- och senapsdressing och smör och serverar den med en krämig potatissallad med dill, majonnäs och gräddfil. Sedan lagar vi inte mindre än två tillbehör – rostade rödbetor med smulad getost och hasselnötter, och en härlig sallad med rädisor, persilja, gurka och citrondressing.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

500 g

Potatis

½ st

Citron

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

1 st

Gurka

60 g

Salladsmix

75 g

Rädisor

2 st

Rödbeta

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5545 kJ
Energi (kcal)1325 kcal
Fett92 g
varav mättat25.3 g
Kolhydrater71 g
varav socker22.7 g
Protein56.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Rosta rödbeta
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna rödbeta (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.

Koka potatis
2

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och sätt åt sidan under lock.

Ugnsstek lax
3

Skär smör [2 msk | 4 msk] i kuber.

Torka av lax med lite hushållspapper och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Placera den med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med honung- och senapsdressing och smörkuber.

Tillaga i ugnen i 15–20 min, eller tills genomstekt.

När det återstår 10 min av rödbetornas tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered råvaror
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Grovhacka dill och persilja (var för sig).

Skölj salladsmix.

Vispa ihop citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Gör potatissallad
5

Grovhacka rostade hasselnötter precis innan servering.

Vänd potatis med dill, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och gräddfil.

Rör ner rädisor, salladsmix, persilja och gurka i skålen med citrondressing.

Servera
6

Lägg upp lax på en stor tallrik och ringla över resterande smör från formen.

Servera sallad, potatissallad och rödbetor i skålar vid sidan av.

Toppa rödbetor med smulad getost [1/2 paket, 2P] och hasselnötter.