Helgfrukost för en god morgon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helgfrukost för en god morgon

Helgfrukost för en god morgon

4 portioner | med ricottabagel, grön smoothie & gröt

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Starta helgen på bästa sätt med en riktig brakfrukost! Vi serverar bagels med ricotta och apelsin, smoothie med ananas och avokado och värmande havregrynsgröt med smörstekt äpple.

Allergener:
Havre
Vete
Nötter
Mjölk
Korn
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Havregryn

(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

180 ml

Kokosmjölk

2 st

Äpple

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

30 g

Spenat

1 burk

Ananasskivor

1 st

Avokado

1 st

Citron

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

2 st

Apelsin

75 g

Honung

15 g

Pistagenötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till äpple

3 dl

Vatten till havregryn

¼ tsk

Salt till havregryn

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7075 kJ
Energi (kcal)1691 kcal
Fett71.9 g
varav mättat32.9 g
Kolhydrater207 g
varav socker77.1 g
Protein43 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels. Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.

Bre ricotta på rostade bagelhalvor. Toppa med apelsin och ringla över honung [1 pkt].

Mixa smoothie
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Skölj spenat. Plocka myntablad och spara 4 till garnering.

Halvera citron.

Tillsätt ananas (och lag), avokado, spenat, yoghurt, citronsaft och honung [1 pkt] till mixern.

Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Laga gröt
3

Blanda havregryn, kokosmjölk, vatten och salt i en liten kastrull på medelvärme. Koka upp och sjud på låg värme i 3–5 min, eller tills vätskan har absorberats och havregrynen är krämiga och mjuka.

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Smält smör på medelvärme i en ny liten kastrull. Stek äpple och honung [1 pkt] i 3–4 min, eller tills äpplet har mjuknat något.

Grovhacka mandlar. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 2–3 min, tills lätt rostade och väldoftande. Lägg över i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp gröt i skålar och toppa med äpple och mandlar.

Häll upp smoothie i glas och garnera med myntablad.

Servera bagels på en skärbräda.