Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Starta helgen på bästa sätt med en riktig brakfrukost! Vi serverar bagels med ricotta och apelsin, smoothie med ananas och avokado och värmande havregrynsgröt med smörstekt äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
180 ml
Kokosmjölk
2 st
Äpple
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
30 g
Spenat
1 burk
Ananasskivor
1 st
Avokado
1 st
Citron
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
2 st
Apelsin
75 g
Honung
15 g
Pistagenötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
2 msk
Smör till äpple
3 dl
Vatten till havregryn
¼ tsk
Salt till havregryn
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels. Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Bre ricotta på rostade bagelhalvor. Toppa med apelsin och ringla över honung [1 pkt].
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Skölj spenat. Plocka myntablad och spara 4 till garnering.
Halvera citron.
Tillsätt ananas (och lag), avokado, spenat, yoghurt, citronsaft och honung [1 pkt] till mixern.
Mixa i 1–2 min, eller tills smoothien har önskad konsistens.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Blanda havregryn, kokosmjölk, vatten och salt i en liten kastrull på medelvärme. Koka upp och sjud på låg värme i 3–5 min, eller tills vätskan har absorberats och havregrynen är krämiga och mjuka.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Smält smör på medelvärme i en ny liten kastrull. Stek äpple och honung [1 pkt] i 3–4 min, eller tills äpplet har mjuknat något.
Grovhacka mandlar. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 2–3 min, tills lätt rostade och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Lägg upp gröt i skålar och toppa med äpple och mandlar.
Häll upp smoothie i glas och garnera med myntablad.
Servera bagels på en skärbräda.