Skip to main content
Gnocchi

Gnocchi

med spenat, körsbärstomater och vitlökspangrattato

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha Gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Chiliflakes

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Pankoströbröd

350 g

Gnocchi

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

250 g

Körsbärstomater

½ st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2648 kJ
Energi (kcal)633 kcal
Fett29.9 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker7.7 g
Kostfiber4.1 g
Protein17.1 g
Salt3.7 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Gör pangrattato
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min, tills gyllene och väldoftande. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och överför till en tallrik. Skölj av stekpannan.

Stek gnocchi
2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och för över till en tallrik. TIPS: Tillsätt mer olivolja* om gnocchi fastnar på pannan. TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater. Ansa zucchini, skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Plocka och grovhacka basilikablad.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås. Toppa med stekt gnocchi, riven hårdost, vitlökspangrattato, och en nypa chili efter smak.