topBanner
Snabb tortillapizza

Snabb tortillapizza

med köttfärs, salvia och äppelsallad

Snabblagad

I gränslandet mellan Italien och mexiko hittar du två svenska helgklassiker på samma tallrik. Vår snabba tortillapizza tar mindre tid än cykelturen till din lokala pizzeria och kommer med all säkerhet smaka bättre. Krön toppen med skarp salvia och servera med en syrlig äppelsallad.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Zucchini

½ påse

Salvia

250 g

Nötfärs

4 g

Köttbuljong

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 st

Äpple

½ påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2611 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett31 g
varav mättat14 g
Kolhydrater50 g
varav socker23 g
Protein34 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers].

  • Pressa vitlök.

  • Tärna zucchini i små bitar.

  • Finhacka hälften av salviabladen [1/2 påse, 2 pers] och spara resten till garnering.

2
  • Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme.

  • Fräs rödlök, vitlök och hälften av zucchinibitarna i 5 min.

3
  • Tillsätt nötfärs, köttbuljong och resten av zucchinibitarna, rör om och stek i ytterligare 5 min.

  • När det återstår 30 s, tillsätt den hackade salvian. Krydda med en nypa salt och peppar, rör om. Ta av stekpannan från värmen.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4
  • Placera dina tortillas på en plåt med bakplåtspapper.

  • Bre i 1 msk crème fraiche på varje tortilla och toppa den med köttfärsen.

  • Baka i ugnen tills tortillabrödet är gyllene och krispigt, ca 5 min.

TIPS: Använd två plåtar eller tillaga pizzorna i omgångar om det behövs.

5
  • Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

  • Blanda äppelskivor och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en salladskål.

6
  • Strö de återstående salviabladen på tortillapizzorna och servera äppelsalladen vid sidan av.

Smaklig måltid!