Bakade bönor Italian Style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakade bönor Italian Style

Bakade bönor Italian Style

med tomatsås, parmesan- och örtciabatta

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

1

Morot

100

Spenat

1

Oregano

15

Balsamvinäger

½

Ciabatta

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

1

Kruspersilja

1

Lök

1

Chili flakes

1

Kidneybönor

2

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

1

Socker

1.33

Smör (steg 3)

Olivolja (steg 4)

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)185 kcal
Energi (kJ)775 kJ
Fett9.24 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater12.17 g
varav socker3.3 g
Protein6.25 g
Salt1.3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers] och kasta stjälken. Skölj kidneybönor i en sil. Riv parmesan. Finhacka persiljeblad och kasta stjälken. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes (stark!). Fräs tills doftande, ca 1 min. Häll i krossade tomater. Krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt ciabattan [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. Blanda ciabatta, parmesan, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta. Gratinera på översta hyllan i ugnen tills brödet är krispigt och gyllenbrunt, 5-10 min.

6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!