HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakade Bönor Italian Style
topBanner
Bakade bönor Italian Style

Bakade bönor Italian Style

med tomatsås, parmesan- och örtciabatta

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutensesamsellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Krossade tomater

4 g

Morot

1 g

Spenat

1 paket

Oregano

1 tsk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1.33 msk

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 dl

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Kruspersilja

Lök

Chili

Kidneybönor

Vitlöksklyfta

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

Socker*

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

Olivolja* (steg 4) efter behov

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)775.1619 kJ
Energi (kcal)185.2682 kcal
Fett9.2358 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater12.17 g
varav socker3.3 g
Protein6.2545 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers] och kasta stjälken. Skölj kidneybönor i en sil. Riv parmesan. Finhacka persiljeblad och kasta stjälken. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes (stark!). Fräs tills doftande, ca 1 min. Häll i krossade tomater. Krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt ciabattan [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. Blanda ciabatta, parmesan, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta. Gratinera på översta hyllan i ugnen tills brödet är krispigt och gyllenbrunt, 5-10 min.

6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!