HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och krispiga kikärtor

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnötterglutenmjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 paket

Kikärtor

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Bulgur

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Piccolo gurka

2 st

Plommontomater

1 påse

Mynta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

½ st

Citron

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja

150 ml

Vatten

Salt och peppar

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3527 kJ
Energi (kcal)843 kcal
Fett47 g
varav mättat21 g
Kolhydrater57 g
varav socker12 g
Kostfiber13 g
Protein41 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka kikärtor
Baka kikärtor
1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Häll av och skölj kikärtor i en sil.

Blanda kikärtorna tillsammans med dukkah, olivolja [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt och peppar* i en bunke.

Placera kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 20-25 min.

TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

Laga bulgur
Laga bulgur
2

Koka upp vatten* [150 ml, 2 pers | 300 ml, 4 pers] i en stor kastrull. Häll i grönsaksbuljong och rör om tills det har lösts upp.

Häll i bulgur när vattnet kokar och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i 10 min.

Förbered sallad
Förbered sallad
3

Finhacka gurka, tomat och mynta, och lägg de sedan i en bunke.

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Placera skivorna på bakplåten när kikärtorna har 8-10 min kvar av tillagningstiden.

Blanda dressing
Blanda dressing
4

Halvera citron [1/2 st, 2 pers]. Finhacka persilja.

Blanda gräddfil tillsammans med persilja i en skål. Krydda med citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt och peppar efter smak - detta är er dressing.

Tillsätt bulgur
Tillsätt bulgur
5

Häll över bulgurn i bunken. Blanda ordentligt. Ringla över en skvätt olivolja och krydda salladen med en nypa salt och peppar*.

Servera
Servera
6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa sedan med de ugnsbakade kikärtorna, persiljedressingen och halloumiskivor.

Smaklig måltid!