.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Kikärtor
15
Dukkah
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Mynta
1
Gurka, piccolo
Gurka
2
Plommontomater
1
Bladpersilja
200
Halloumi
1
Citron
150
Gräddfil
1
Olivolja
1.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Blanda kikärtor, dukkah, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-15 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Häll i grönsaksbuljong och bulgur. Rör om och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i 10 min.
Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.
Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat och bulgur ordentligt i en en bunke. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*.
Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälken.
Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.