HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och kikärtor

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnötterglutenmjölk
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 paket

Kikärtor

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Gurka

2 st

Plommontomater

½ påse

Mynta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

150 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja

150 ml

Vatten

Salt och peppar

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3540 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett48 g
varav mättat21 g
Kolhydrater53 g
varav socker12 g
Kostfiber15 g
Protein41 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

Blanda kikärtor, dukkah, olivolja [1 msk, 2 pers |2 msk, 4 pers], salt och peppar* i en bunke.

Sprid kikärtorna jämnt på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 20-25 min. 

TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull.

Häll i grönsaksbuljong och rör om tills den har lösts upp. 

Häll i bulgur och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i 10 min.

3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.

4

Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälken.

Finhacka gurka, tomat och persilja.

Blanda gurka, tomat och bulgur ordentligt i en en bunke. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Halvera citron.

Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt och peppar.

6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.

Smaklig måltid!