topBanner
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och kikärtor

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnötterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Gurka

2 st

Plommontomater

½ påse

Mynta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

150 ml

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3540 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett48 g
varav mättat21 g
Kolhydrater53 g
varav socker12 g
Protein41 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. 

Blanda kikärtor, dukkah, olivolja [1 msk, 2 pers  | 2 msk, 4 pers], salt och peppar* i en bunke. 

Sprid kikärtorna jämnt på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-15 min. 

TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. 

Häll i grönsaksbuljong och bulgur. Rör om och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i 10 min.

3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. 

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.

4

Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälken. 

Finhacka gurka, tomat och persilja. 

Blanda gurka, tomat och bulgur ordentligt i en en bunke. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Halvera citron. 

Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt och peppar.

6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta. 

Smaklig måltid!