Tabboulehsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och krispiga kikärtor

.

Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Kikärtor

15

Dukkah

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Mynta

1

Gurka, piccolo

Gurka

2

Plommontomater

1

Bladpersilja

200

Halloumi

1

Citron

150

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

1.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)672 kcal
Energi (kJ)2812 kJ
Fett35.53 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater43.34 g
varav socker3.9 g
Protein35.45 g
Salt4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Blanda kikärtor, dukkah, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-15 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Häll i grönsaksbuljong och bulgur. Rör om och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i 10 min.

3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.

4

Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat och bulgur ordentligt i en en bunke. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*

5

Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälken. 

6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta