HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Nötfärsbiffar

Nötfärsbiffar

med ugnsbakade rotfrukter, löksås och grönsallad

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Dagens middagsvärd är rotfruktsfamiljens stolta fanbärare: palsternacka och rödbeta. Tillsammans med den krämiga löksåsen som vässats med harissa och rosmarin eskorterar dem de saftiga nötfärsbiffarna hela vägen rakt in i ditt hungriga hjärta. Servera med fräsch grönsallad.

Allergener:mjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 g

Rödbeta

200 g

Palsternacka

100 g

Morot

100 g

Potatis

250 g

Nötfärs

1 st

Lök

2 st

Rosmarin

2 g

Harissa

½ st

Gurka

50 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

2 dl

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2134 kJ
Energi (kcal)510 kcal
Fett24 g
varav mättat11 g
Kolhydrater61 g
varav socker36 g
Kostfiber12 g
Protein36 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka rotfrukt
Baka rotfrukt
1

Sätt ugnen på 220°C.

Ansa och skala rödbetor, palsternackor, morötter och potatis. Dela grönsakerna i 2 cm stora bitar och placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Baka grönsakerna i ugnen i 30 min.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
2

Halvera, skala och skiva lök tunt. Plocka av och hacka rosmarinsbladen. Finhacka persilja.

Blanda nötfärs, ägg, panko och halva persiljan i en bunke. Krydda med en generös nypa salt och peppar*. Forma färsen till biffar, 1 biff/person.

Stek nötfärsbiffar
Stek nötfärsbiffar
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Bryn biffarna i 1-2 min.

Sänk till medelvärme. Stek biffarna i 5-6 min per sida. Sätt biffarna åt sidan på en tallrik. Täck tallriken med folie så biffarna håller värmen.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
Laga sås
4

Höj värmen och häll en skvätt olja i stekpannan. Tillsätt lök, rosmarin, harissa kryddmix, resterande persilja och smör. Stek under omrörning i 5 min.

Häll i vatten (se mängd i ingredienslistan) och sänk till medelvärme. Krydda med salt och peppar*.  

Placera biffarna i såsen så att de värms upp. Låt såsen reduceras med en tredjedel, 5-7 min.

Blanda sallad
Blanda sallad
5

Hacka gurka.

Blanda gurkan i en skål tillsammans med salladsmixen, en skvätt olja, salt och peppar*.

Servera
Servera
6

Servera de bakade grönsakerna tillsammans med nötfärsbiffar, löksås och grönsallad.

Smaklig måltid!