HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNötfärsbiffar
topBanner
Nötfärsbiffar

Nötfärsbiffar

med ugnsbakade rotfrukter, löksås och grönsallad

Allergener:gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Rotfruktsmix

1 msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Nötfärs

2 dl

Lök

Rosmarin

Gurka

Salladsmix

Bladpersilja

Harissa

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 4)

Ägg*

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)146.525 kcal
Energi (kJ)613.0605 kJ
Fett9.005 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater11.5575 g
varav socker0.6 g
Protein4.8428 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Ansa och skala rödbetor, palsternackor, morötter och potatis. Dela grönsakerna i 2 cm stora bitar och placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka grönsakerna i ugnen i 30 min.

2

Halvera, skala och skiva lök tunt. Plocka av och hacka rosmarinsbladen. Finhacka persilja. Blanda nötfärs, ägg*, panko och halva persiljan i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Forma färsen till biffar, 1 biff/person. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Bryn biffarna i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Stek biffarna i 5-6 min per sida. Sätt biffarna åt sidan på en tallrik. Täck tallriken med folie så biffarna håller värmen. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Höj värmen och häll en skvätt olja* i stekpannan. Tillsätt lök, rosmarin, harissa kryddmix, resterande persilja och smör*. Stek under omrörning i 5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och sänk till medelvärme. Krydda med salt* och peppar*. Placera biffarna i såsen så att de värms upp. Låt såsen reduceras med en tredjedel, 5-7 min.

5

Hacka gurka. Blanda gurkan i en skål tillsammans med salladsmixen, en skvätt olja*, salt* och peppar*.

6

Servera de bakade grönsakerna tillsammans med nötfärsbiffar, löksås och grönsallad.