topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nötfärsbiffar

Nötfärsbiffar

med ugnsbakade rotfrukter, löksås och grönsallad

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Rotfruktsmix

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Nötfärs

1

Lök

2

Rosmarin

1

Gurka

50

Salladsmix

1

Bladpersilja

2

Harissa kryddmix

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 4)

1

Ägg

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)147 kcal
Energi (kJ)613 kJ
Fett9.01 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater11.56 g
varav socker0.6 g
Protein4.84 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Ansa och skala rödbetor, palsternackor, morötter och potatis. Dela grönsakerna i 2 cm stora bitar och placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka grönsakerna i ugnen i 30 min.

2

Halvera, skala och skiva lök tunt. Plocka av och hacka rosmarinsbladen. Finhacka persilja. Blanda nötfärs, ägg*, panko och halva persiljan i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Forma färsen till biffar, 1 biff/person. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Bryn biffarna i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Stek biffarna i 5-6 min per sida. Sätt biffarna åt sidan på en tallrik. Täck tallriken med folie så biffarna håller värmen. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Höj värmen och häll en skvätt olja* i stekpannan. Tillsätt lök, rosmarin, harissa kryddmix, resterande persilja och smör*. Stek under omrörning i 5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och sänk till medelvärme. Krydda med salt* och peppar*. Placera biffarna i såsen så att de värms upp. Låt såsen reduceras med en tredjedel, 5-7 min.

5

Hacka gurka. Blanda gurkan i en skål tillsammans med salladsmixen, en skvätt olja*, salt* och peppar*.

6

Servera de bakade grönsakerna tillsammans med nötfärsbiffar, löksås och grönsallad.