.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Rotfruktsmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
Nötfärs
1
Lök
2
Rosmarin
1
Gurka
50
Salladsmix
1
Bladpersilja
2
Harissakrydda
1
Smör (steg 4)
1
Ägg
2
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C. Ansa och skala rödbetor, palsternackor, morötter och potatis. Dela grönsakerna i 2 cm stora bitar och placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka grönsakerna i ugnen i 30 min.
Halvera, skala och skiva lök tunt. Plocka av och hacka rosmarinsbladen. Finhacka persilja. Blanda nötfärs, ägg*, panko och halva persiljan i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Forma färsen till biffar, 1 biff/person.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Bryn biffarna i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Stek biffarna i 5-6 min per sida. Sätt biffarna åt sidan på en tallrik. Täck tallriken med folie så biffarna håller värmen. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Höj värmen och häll en skvätt olja* i stekpannan. Tillsätt lök, rosmarin, harissa kryddmix, resterande persilja och smör*. Stek under omrörning i 5 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och sänk till medelvärme. Krydda med salt* och peppar*. Placera biffarna i såsen så att de värms upp. Låt såsen reduceras med en tredjedel, 5-7 min.
Hacka gurka. Blanda gurkan i en skål tillsammans med salladsmixen, en skvätt olja*, salt* och peppar*.
Servera de bakade grönsakerna tillsammans med nötfärsbiffar, löksås och grönsallad.