Sesampanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad kyckling

Sesampanerad kyckling

med kryddig potatis och granatäpple

I kväll lagar vi en smarrig kycklingrätt med indiska smaker som är lika vacker som god. Vi startar med ett lager svalkande yoghurt med lag från syltad rödlök och fortsätter med spenat och rostad potatis som smaksatts med våra kryddblandningar Ginger Ninja och Milda Mahal och vänts med aprikoschutney och smör. Därefter kommer granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander. Vi avslutar med rättens stjärna – perfekt stekt kycklingfilé med sesampanering.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Sesam
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

4 g

Milda Mahal

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

400 g

Småpotatis

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Lime

½ st

Granatäpple

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

30 g

Spenat

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2518 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett22.3 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater52.9 g
varav socker19.7 g
Protein44.3 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Milda Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Sylta rödlök
2

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka koriander.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av löken precis innan servering och spara lagen.

Bryn kyckling
3

Lägg sesamfrön på en tallrik.

Torka kyckling med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd kyckling i sesamfrön och pressa fast dem.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Ugnsstek kyckling
4

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered granatäpple
5

Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

Blanda yoghurt och sparad rödlökslag i en liten skål.

Vänd färdig potatis med smör [1 msk | 2 msk] och aprikoschutney [1/2 paket, 2P] på plåten.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Genom att lossa granatäpplekärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
6

Bre ett tunt lager yoghurt i botten på djupa tallrikar.

Toppa med spenat och rostad potatis.

Strö över granatäpplekärnor, syltad rödlök och koriander.

Toppa med kyckling.