HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Harissakyckling

Harissakyckling

med tomatsås och basilikaolja

Barnvänlig

Ge dig ut på en nordafrikansk expedition som tar dig till harissans förtrollande kula och bjuder på en exotisk konstellation av kyckling och grönsaker. Paprika och rödlök blandar sig på en libysk bädd av spaghetti och sprider dofterna av vitlök och basilika som en sandstorm i ditt kök.

Taggar:Under 30 minuter
Allergener:sulfiterglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Kycklingbröstfilé

1 g

Harissa

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 paket

Krossade tomater, basilika

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

½ st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Basilika

Ingår inte i din leverans

½ msk

Socker*

1 dl

Vatten*

2 msk

Olivolja*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3858 kJ
Energi (kcal)922 kcal
Fett22 g
varav mättat4 g
Kolhydrater120 g
varav socker28 g
Kostfiber11 g
Protein54 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp välsaltat vatten i en kastrull.

Gnid kycklingen med harissa (stark!), en skvätt olja, salt och peppar* i en skål.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 1-2 min på varje sida.

VIKTIGT: Vår harissa kryddmix är ganska stark så marinera endast de vuxnas kycklingfiléer. Barnens filéer kan du krydda med en nypa salt och peppar.

2

Placera kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen, 12-13 min. Ta ut, täck formen med aluminiumfolie och låt vila i 5 min innan servering.

Medan kycklingen är i ugnen, skiva rödlök tunt.

Kärna ur och skär paprika i små bitar.

VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Hetta upp en en skvätt olja* på medelvärme i samma stekpanna som du använde till kycklingen.

Fräs rödlök och paprika i 2-3 min.

Tillsätt balsamvinäger och socker* [1/2 msk | 1 msk]. Låt såsen reducera, 1-2 min.

Häll över krossade tomater och vatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers]. Låt sjuda i ca 10 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

4

Lägg spaghetti i kastrullen med kokande vattnet och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll först av pastan i ett durkslag och häll sedan över den i tomatsåsen.

5

Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers].

Grovhacka vitlök och basilika.

Blanda citronzesten, vitlök, basilika, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa socker, salt och peppar.

6

Sleva upp spaghetti och tomatsås i djupa tallrikar och servera med kyckling ovanpå. Avsluta med att ringla över basilikaoljan.

Smaklig måltid!