HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHarissakyckling
topBanner
Harissakyckling

Harissakyckling

med krämig tomatsås och basilikaolja

Allergener:sulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Kycklingbröstfilé

1 dl

Rödlök

2 msk

Röd paprika

1.5 tsk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

efter behov

Krossade tomater

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Ekologisk citron

Vitlöksklyfta

Basilika

Harissa

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Olivolja*

Socker* (steg 3)

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)645.6435 kJ
Energi (kcal)154.3125 kcal
Fett15 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater4.8975 g
varav socker3.7 g
Protein0.0375 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp välsaltat vatten i en kastrull. Gnid kycklingen med harissa (stark!), en skvätt olja*, salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 1-2 min på varje sida. VIKTIGT: Vår harissa kryddmix är ganska stark så marinera endast de vuxnas kycklingfiléer. Barnens filéer kan du krydda med en nypa salt och peppar. 

2

Placera kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen, 12-13 min. Ta ut, täck formen med aluminiumfolie och låt vila i 5 min innan servering. Medan kycklingen är i ugnen, skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i små bitar. VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Hetta upp en en skvätt olja* på medelvärme i samma stekpanna som du använde till kycklingen. Fräs rödlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1/2 msk | 1 msk]. Låt såsen reducera, 1-2 min. Häll över krossade tomater och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers]. Låt sjuda i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Lägg spaghetti i kastrullen med kokande vattnet och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll först av pastan i ett durkslag och häll sedan över den i tomatsåsen.

5

Riv citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Grovhacka vitlök och basilika. Blanda citronzesten, vitlök, basilika, olivolja* [2 msk | 4 msk], en nypa socker*, salt* och peppar*.

6

Sleva upp spaghetti och tomatsås i djupa tallrikar och servera med kyckling ovanpå. Avsluta med att ringla över basilikaoljan.