HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Pannstekt halloumi

Pannstekt halloumi

med karamelliserad lök, varm kål-och linssallad

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Vår pannstekta halloumi tar dina smaklökar till en ny dimension när den får stifta bekantskap med saftig karameliserad rödlök, nötiga linser och näpen babyspenat med pumpafrön i en härlig röra som lyser upp den mörka hösthimlen som en cypriotisk sommarsol i augusti. Toppa med färsk mynta.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfiter
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Schalottenlök

200 g

Körsbärstomater

200 g

Spetskål

1 paket

Gröna linser

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

20 g

Pumpafrön

8 g

Central American Style kryddmix

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2322 kJ
Energi (kcal)555 kcal
Fett31 g
varav mättat15 g
Kolhydrater27 g
varav socker9 g
Kostfiber12 g
Protein36 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered halloumi
Förbered halloumi
1

Finhacka schalottenlök. Halvera körsbärstomater.

Halvera och skiva rödlök tunt. Ansa och skiva spetskål [1/2 st, 2 pers] tunt.

Dela halloumi i 4 skivor per person. Häll av och skölj linser i en sil under kallt vatten.

Riv vitlök.

Karamellisera lök
Karamellisera lök
2

Hetta upp en skvätt olja* i en liten stekpanna/kastrull på medelvärme. Fräs rödlök i 7 min.

Sänk till låg värme och häll i balsamvinäger. Stek under lock tills löken har karamelliserats, 8-10 min. Rör om emellanåt.

Ta pannan av värme och sätt åt sidan.

TIPS: Strö över en nypa socker på löken om du vill ha den extra karamelliserad.

Stek grönsaker
Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek schalottenlök i 5 min.

Lägg i kryddmix (stark!), tomater, spetskål, en nypa salt och peppar. Stek i ytterligare 5 min.

TIPS: Kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

Tillsätt linser
Tillsätt linser
4

Tillsätt vitlök i pannan och stek i 1 min.

Häll i linserna och krydda med en nypa salt och peppar. Stek under omrörning i 5 min.

Stek halloumi
Stek halloumi
5

Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek halloumiskivorna tills gyllenbruna, ca 3 min per sida.

Ta pannan av värme och sätt åt sidan.

Servera
Servera
6

Servera den varma kål- och linssalladen i skålar toppade med halloumiskivor.

Avsluta med att skeda över den karamelliserade löken och strö över pumpafrön.

Smaklig måltid!