topBanner
Citronkyckling

Citronkyckling

med pärlcouscous och bakad spetskål

Sätt tänderna i saftig, svensk kycklingbröstfile som tillsammans med fyllig pärlcouscous och höstriga svarta bönor fått suga åt sig av citronens kontrasterande syrlighet. Vässa smaken med en gnutta chilli och strö vackert grön kruspersilja över konstverket.

Allergener:mjölkglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Schalottenlök

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

0.3 st

Citron

1 påse

Kruspersilja

1 paket

Svarta bönor

2 st

Kycklingbröstfilé

½ paket

Kycklingbuljong

200 g

Spetskål

1 g

Torkad timjan

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3151 kJ
Energi (kcal)753 kcal
Fett16 g
varav mättat8 g
Kolhydrater82 g
varav socker8 g
Protein60 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Halvera och skiva schalottenlök tunt. Halvera chili på längden, ta bort frön och skiva tunt. Finhacka vitlök och persilja. Skiva citron tunt. Häll av svarta bönor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingfiléer och schalottenlök. Krydda med salt och peppar*. Bryn kycklingen, 1-2 min per sida.

VIKTIGT: Kycklingfiléerna kommer att färdiglagas i ugnen.

3

Blanda chili, vitlök och svarta bönor i en ugnsform tillsammans med en nypa salt och peppar. För över kycklingfiléer och lök i formen.

Lös upp kycklingbuljongen med vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en skål och häll sedan buljongen över kycklingen. Toppa kycklingen med citronskivor. Placera ugnsformen i ugnen och låt kycklingen bakas i 14-16 min.

VIKTIGT: Kycklingfiléerna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Halvera spetskål på längden. Skär bort stjälken och grovhacka sedan bladen.

Placera spetskålen på en bakplåt täckt med bakpapper, toppa med tunna skivor av smör och timjan. Krydda med salt och peppar*.

Baka kålen i ugnen i 15 min.

TIPS: Använd en osthyvel för att skiva smöret.

5

Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Lägg i pärlcouscous och låt koka i 10-14 min tills den är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd.

Häll av i en sil och skölj under kallt vatten*. Blanda couscousen med persilja i kastrullen.

6

Lägg upp couscousen och den bakade blomkålen på tallriken och toppa med den citrontäckta kycklingen. Häll över kvarvarande sås från ugnsformen.

Smaklig måltid!