Fläskstrimlor i krämig kokossås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskstrimlor i krämig kokossås

Fläskstrimlor i krämig kokossås

med pak choi och laksa-kryddor

Allt som är krämigt gillar vi. I kväll frestar vi med kött, morot och vitlök som vi steker och blandar med en ljuvlig kokossås med laksa-kryddor, chili, pak choi och lime. Perfekt tillbehör är fluffigt jasminris, som ser till att inget av den ljuvliga såsen går till spillo.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

250 ml

Kokosmjölk

8 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Pak choi

½ st

Lime

1 st

Salladslök

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3308 kJ
Energi (kcal)791 kcal
Fett39 g
varav mättat23.9 g
Kolhydrater73.6 g
varav socker9.5 g
Protein38.9 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka pak choi.

Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.

Tillsätt morot, vitlök, Ga-Laksa och hälften av chilin och stek i ytterligare 2-3 min. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
4

Sänk till medelhög värme och rör i kokosmjölk, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills krämig.

Tillsätt pak choi och sjud i 1 min, tills den har mjuknat.

Tillsätt limesaft
5

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Smaksätt såsen med en skvätt limesaft.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskstrimlor i krämig kokossås med pak choi.

Strö över salladslök, resterande chili och pressa över saft från resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.