
Allt som är krämigt gillar vi. Ikväll frestar vi med kött, morot och vitlök som vi steker och blandar med en ljuvlig kokossås med laksa-kryddor, chili, pak choi och lime. Perfekt tillbehör är fluffigt jasminris, som ser till att inget av den ljuvliga såsen går till spillo.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Fläskkotlett hel
200
Kokosmjölk
8
Ga-Laksa
150
Jasminris
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Pak choi
½
Citrusfrukt
1
Salladslök
½
Chili
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
½
Socker (steg 4)
½
Vatten (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.
Tillsätt morot, vitlök, Ga-Laksa och hälften av chilin och stek i ytterligare 2-3 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sänk till medelhög värme och rör i kokosmjölk, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills krämig.
Tillsätt pak choi och sjud i 1 min, tills den har mjuknat.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Smaksätt såsen med en skvätt limejuice.

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskstrimlor i krämig kokossås med pak choi.
Strö över resterande chili och pressa över juice från resterande limeklyftor.