topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och syrlig limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men underbart god limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

2 st

Paprika

1 burk

Majs

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2822 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett16.3 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater82.5 g
varav socker18.1 g
Protein42.3 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av majs.

Skär rödlök i 2 cm klyftor.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Finhacka eller pressa vitlök. 

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.

Koka vitlöksris
2

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
3

Placera paprika och rödlök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15-20 min.

PÅ GRILLEN: Grilla paprika och rödlök i 10-15 min, tills de börjar få färg. Vänd regelbundet.

Stek kyckling
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och en nypa salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. 

Lägg över kyckling till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt. 

GRILLTIPS: Placera kyckling på grillen och tillaga i 5-7 min per sida. Lägg sedan över den på en tallrika och låt vila under folie i 5 min. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda limedressing
5

Torka ur stekpannan, och hetta upp den igen på medelvärme. 

Tillsätt majs till varm panna och stek 4-5 min, eller tills lättbrynt. 

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka koriander.

Blanda gräddfil, en generös skvätt limesaft, en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, kyckling, majs och rostade grönsaker i skålar.

Ringla över limedressing och garnera med koriander.

Servera med resterande limeklyftor.