Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men underbart god limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
2 st
Paprika
1 burk
Majs
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
½ msk
Smör (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av majs.
Skär rödlök i 2 cm klyftor.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Finhacka eller pressa vitlök.
GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Placera paprika och rödlök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-20 min.
PÅ GRILLEN: Grilla paprika och rödlök i 10-15 min, tills de börjar få färg. Vänd regelbundet.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och en nypa salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över kyckling till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10-11 min, eller tills genomstekt.
GRILLTIPS: Placera kyckling på grillen och tillaga i 5-7 min per sida. Lägg sedan över den på en tallrika och låt vila under folie i 5 min.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Torka ur stekpannan, och hetta upp den igen på medelvärme.
Tillsätt majs till varm panna och stek 4-5 min, eller tills lättbrynt.
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka koriander.
Blanda gräddfil, en generös skvätt limesaft, en nypa salt och peppar.
Lägg upp vitlöksris, kyckling, majs och rostade grönsaker i skålar.
Ringla över limedressing och garnera med koriander.
Servera med resterande limeklyftor.